Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Úředník magistrátu zmizel, našli ho oběšeného

Autor: Vlaďka Hradská, koj - 
9. února 2011
16:53

Zaměstnanci českobudějovického magistrátu jsou otřeseni. Jejich kolega, bývalý šéf odboru sportovních zařízení Jiří Zavoral (56), spáchal sebevraždu. Zda jsou důvodem rodinné neshody či údajné machinace s pronájmem ledové plochy zimního stadiónu, není jasné. Podle mnohých jsou za jeho smrtí právě problémy v práci.

Rodina Jiřího Zavorala pohřešovala od konce minulého týdne. V pondělí bylo jeho tělo objeveno v areálu plovárny na Sokolském ostrově. „Po pohřešovaném jsme pátrali od pátku. Celou věc šetříme jako dokonanou sebevraždu. Okolnosti smrti prověřujeme, ale nebudeme dávat žádné další informace,“ uvedla českobudějovická policejní mluvčí Regina Tupá. Nepotvrdila ani, zda muž zanechal dopis na rozloučenou.

Zavoral před několika dny rezignoval na svoji funkci údajně ze zdravotních důvodů. Jeho jméno je ale spojováno s kauzou černých pronájmů zimního stadiónu. Už před půl rokem vyšlo najevo, že ledovou plochu využívaly bez řádně uzavřených faktur delší dobu některé hokejové kluby. Městská pokladna tak měla přijít až o statisíce korun.

Kvůli nesrovnalostem v dokladech a chybějícím fakturám přišli o práci už loni v říjnu dva Zaoralovi podřízení. Namátková kontrola dokladů ale ukázala, že k pronájmu načerno docházelo i když nebyli v práci. Magistrát proto pověřil speciální komisi hloubkovou kontrolou, která nyní prověřuje faktury účtované v letech 2007 až 2010. Případem se zabývá i policie. „Byl to solidní chlap. Asi toho na něj bylo moc,“ poznamenal na jeho adresu jeden z jeho kolegů.

„Jsme z jeho smrti všichni smutní a zaskočení. Tohle nikdo nečekal,“ regovala mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

golf33 ( 9. února 2011 18:02 )

No alespoň jeden měl svědomí za to, co udělal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání