Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rozstřílel svého kamaráda na ulici, dostal 9 let

Petr W. zastřelil na ulici v Sokolově svého známého.
Petr W. zastřelil na ulici v Sokolově svého známého.  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: Zbyněk Schnapka - 
10. února 2011
16:23

Trest devět let vězení za vraždu vyfasoval u Krajského soudu v Plzni Petr W. (43) Do vězení ho soud poslal za to, že na ulici v Sokolově sedmkrát střelil do svého známého Davida K. (26) a když bezvládné tělo leželo na zemi, tak do něj ještě kopl. Vše se odehrálo loni v březnu ve Švabinského ulici.

Tam se oba muži pohádali a David K. při rvačce vyrazil Petru W. dva zuby. „Petr W. pak odešel do kabiny zaparkovaného asfaltového vozidla MAN a vzal si nelegálně drženou pistoli značky Walter ráže 9mm,“ uvedl v obžalobě státní zástupce Martin Rykl. V okamžiku, kdy David K. odcházel ke svému autu, Petr W. tasil pistoli. „Sedmkrát ho střelil do hrudníku a zad. Způsobil mu tak poranění srdce, plic a velkých cév. Muž na místě zemřel,“ dodal Rykl.

Petr W. se u soudu hájil tím, že David K., který působil v partě lidí dělajících vyhazovače v nočních podnicích, mu vyhrožoval zabitím a likvidací jeho rodiny. „Jednou mě taky David K. vlákal do pasti před tělocvičnu. Tady mě předhodil své partě. Zmlátili mě basebalovou pálkou a gumovou hadicí. Kopali do mě až jsem se z toho bolestí a strachy pomočil a pokálel,“ hájil se Petr W.

Když osudný den David K. vyrazil Petru W. dva zuby, drama mezi nimi vyvrcholilo. „Nějak mi z toho přeskočilo. Nechtěl jsem ho zabít. Začal jsem slepě střílet. Chtěl jsem ho jen zastavit, aby už byl klid,“ dodal u soudu Petr W.

 

 

qqqq ( 11. února 2011 09:03 )

Tento polostát bez pravidel pro Petra W neudělá nic , jeho rodinu neochrání . Bylo to na něm jako je to na nás samotných když nás někdo okrade nebo ohrožuje náš život. Uvědomme si kde žijeme - ve zlodějské kotlině odkud právo a spravedlonost emigrovaly. V zemi bezpráví si musel pomoci sám . Křiváka odstřelil protože musel.

zaviracispendlik ( 11. února 2011 08:45 )

a protože to byl kamarád, tak dostal jenom 9 let

jamupro ( 10. února 2011 22:39 )

Teda páni novináři, to byl kamarád jak stehno!

gogo ( 10. února 2011 21:20 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání