Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Naše holčičky jsou mrtvé, ztratila rodina naději

Kde jsou šestiletá dvojčátka Alessia a Livia? Jejich otec je unesl a spáchal sebevraždu. Po dětech se slehla zem
Kde jsou šestiletá dvojčátka Alessia a Livia? Jejich otec je unesl a spáchal sebevraždu. Po dětech se slehla zem  (Autor: ČTK, facebook.com)
Autor: ČTK, šim - 
9. února 2011
07:17

Obrovská muka strachu a beznaděje prožívá rodina švýcarských šestiletých dvojčat Alessie a Livie, která se více než týden pohřešují. Příbuzní ztratili v úterý téměř veškerou naději najít dívky živé. Peníze (5000 eur), které otec dívek vybral ve Francii z bankomatu, totiž těsně před sebevraždou odeslal zpět své ženě. Naděje, že je někomu dal, aby se o děvčata postaral, tak zahynula úplně.

Otec dívek Matthias Schepp je před rozvodem koncem ledna unesl. Odjel s nimi ze švýcarské obce Saint-Sulpice, projel Francii až do Marseille a nakonec dorazil do Itálie. Tam třiačtyřicetiletý muž 4. února spáchal sebevraždu skokem pod vlak, aniž zanechal zprávu, co s dcerkami udělal.

Policie zjistila, že otec vybral v Marseille z bankomatu 5000 eur, které se však u jeho mrtvého těle nenašly. Rodina tak žila nadějí, že za peníze svěřil dvojčata někomu do péče. V úterý však úřady předaly rodině celou částku v obálkách, které otec krátce před sebevraždou poslal z Itálie do Švýcarska manželce.

"Je to hrozně těžké... Bojíme se nejhoršího, ale dokud nejsou důkazy, ale naděje v nás stále žije, i když je nepatrná," řekl bratr matky zmizelých dětí Valerio Lucidi. "Peníze (z Itálie) neprovázel žádný dopis. To nás zneklidňuje, protože tak padá hypotéza, že někomu zaplatil, aby děti hlídal," prohlásila jeho žena Irina.

Lucidi je přesvědčen, že jeho švagr, který špatně snášel perspektivu rozvodu a odloučení od dcer Alessie a Livie, se zcela pomátl.

Po dvojčatech nadále pátrají policisté několika zemí.

gevi ( 9. února 2011 20:28 )

Myslím, že to není dobou. Na něco takového musí být člověk psychicky nemocný a tohle se dělo ve všech dobách. Jen se teď svět hodně zmenšil a bulvár na celém světě jde po takovýchto tragédiích, takže se všechna tato zvěrstva dovíme všude. Velké neštěttí je, že takového magora, ve kterém dřímá bestie téměř nikdy nepoznáte předem. Ale vlastně... některé ženy dávají přednost "pravým chlapům", takže se mnohdy zapletou s bláznem, který buď je nebo děti nakonec zabije. A tenhle zaplaťpánbůh taky sebe. Protože v Evriopě by nedostal ani trest smrti.

kacota ( 9. února 2011 17:23 )

tak to si holka prežila smutné obdobie.. ale každý si ten krížik nesieme so sebou...Nikdy som tu nechcela písat osobné veci tak len tolko, že spomínam si teda, ako aj mne sa stalo, že blízky človek "spadol" do istých "záležitostí"..bolo to také nečakané odhalenie a také šokujúce, že dodnes - po rokoch neviem pochopiť, čo a ako sa to vlastne vtedy celé stalo...A nikto nemal ani tušenie, ako velmi a nenávratne sa ten človek zlikvidoval...Nedokázal mu nikto pomôcť, naopak, ešte stihol nasekať problémy dalším piatim okolo...Takže pripúšťam, že ANO, je možné, že niektorým veciam sa proste akosi nedá zabrániť...ALe stojím si za tým, že som presvedčená, ako niektorým veciam by sa zabránit aspon z časti mohlo-len ludskou lahostajnosťou a častokrát tuposťou sa tomu nezabráni...(prípad týraného Dominika, alebo prípad toho chlapa, čo vo vani zneužíval nevlastnú dcerku a matka SPROSTÁ KRAVA jej neverila a ešte ho zastávala) Som presvedčená, že ten keby malej niečo vyviedol, tak tá chnipa povie jak Vereška že "ale ved on je taký zlatý...." a neprizná to... Maminka týchto dvoch dievčatiek musí prežívat peklo na zemi, ale ona sa s ním rozvádzala a vie prečo...poznala ho a precenila...Ja mám takého muža, že by deťom neublížil, skôr by hodil do mora mna...Žiarlivosť, agresivita, majetnícke správanie nie sú jednorazová záležitosť...Musel to byť komplikovaná povaha už predtým...Tým jej nechcem ubližovat...Napadla ma taká vec, že čím dalej na západ je tej lahostajnosti a plytkých a povrchných vzťahov viacej...dúfam že tým nikoho neurazím, ale z dlhoročných skúseností je to môj názor...Nesedím celý život doma za pecou, viem čo hovorím...To ešte my ČR a SR sme milujúce rodinky, ktoré v nedelu idú svokre na obed...(a nie z lakomosti, ale preto lebo ju chcú vidieť)Tento trend volných vzťahov, móda rozvodov, detí čo nevedia komu z tých chlapov majú hovoriť otec atd. sem akosi postupne pláva za posledné roky, ale ešte stále to nie je tak zlé

bobou ( 9. února 2011 14:39 )

taková je doba. Takto si to asi všichni "moci páni" na světě představují. To jim hraje do karet. Nido nic neví, nikdo nic neslyší, nikdo nic nevidí. Jen se rychle dostat domů. No a co se děje ve světě? Co je mě do toho, hlavně, že se to netýká mých blízkých. Kam se poděla solidarita, soudnost, lítost, kamarádství? Kam to zmizelo? Člověku je z toho všeho moc smutno, vrátí se to někdy? Kéž by...

kudlankabezbozna ( 9. února 2011 14:26 )

Kači, děsný průšvih je v tom, že tyhle věci se nedají tak jednoduše poznat. Můj první manžel taky spáchal sebevraždu (naštěstí v tom nefigurovaly žádné děti). Ačkoliv jsme spolu trávili hodně času, netušila jsem ani omylem, co se mu ve skutečnosti honí hlavou - teprve po smrti, když jsem to probírala s jeho psychautem, kde se léčil (samozřejmě, že to přísně tajil a netušila jsem vůbec nic), jsem nestačila žasnout, s kým jsem to vlastně pět let žila. Tenhle chlapík byl opravdová zrůda - nejenže připravil svoji ženu o děti, ale připravil ji o ně tím nejstrašnějším způsobem - jestli se holčičky nenajdou třeba i mrtvé, nebude mít ta jejich mamka do smrti klid.

kacota ( 9. února 2011 12:47 )

by som vlastnoručne vykrútila krk !!!!!! Nech si skáče aj pod tank...ale KDE SÚ TIE DVE MALÉ DIEVČATKÁ ???????? Nechce sa mi nikdy verit tá veta, že - choval sa úplne normálne, nikto si nič nevšimol, nikto ho neupodozrieval, že by niečo mohol vyviesť... Ľudská lahostajnosť, nevšímavosť a sebectvo už nemá hraníc...Ludia sú k sebe totálne odcudzení...v zmysle mám to na saláme...sa tvária, že však čooooo..všetko OK - už aj ked sa jedná o ich vlastné deti...Nevieme nič o susedoch, nevieme nič o kolegoch, kamaráti su nam ukradnutí, príbuzní ani nehovorím, za návštevami nech sa čo najrýchlejšie zaklapnú dvere, problémy druhých nepotrebujeme, lebo máme svojich vlastných dosť...čo nás je po kom, nech sa stará každý o seba ...atd A tak sa stane, že po chlapcovi v Nemecku najdu len bicykel, po Aničke Janatkovej batoh a po týchto dvoch zlatíčkach už vôbec nič...

Zobrazit celou diskusi