Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Surově zbil mámu, šest hodin ji nechal umírat

Za surové ubití matky k smrti vyfasoval zvlášť nebezpečný recidivista Jan P. (32) sedmnáct let v nejtvrdším vězení. Trest se mu nelíbí, odvolal se!
Za surové ubití matky k smrti vyfasoval zvlášť nebezpečný recidivista Jan P. (32) sedmnáct let v nejtvrdším vězení. Trest se mu nelíbí, odvolal se!  (Autor: Blesk - Ondřej Požár)
Autor: Ondřej Požár - 
11. února 2011
15:28

Hodinu ji surově bil a kopal a dalších šest hodin křehká žena v bolestech umírala! Teď za zabití mámy Jany (†55) bude zvlášť nebezpečný recidivista Jan P. (32) z Blanska pykat dlouhých sedmnáct let.

Do nejtvrdšího žaláře ho v pátek poslal Krajský soud v Brně za to, že matku loni v srpnu po hádce a brutálním útoku nechal v blanenském bytě bez pomoci umřít. „Cynicky odešel z bytu a o oběť se dál nestaral!“ uvedl předseda trestního senátu Miloš Žďárský.

Nebohá paní Jana podle soudních znalců zemřela na následky krvácení do mozku a plic a také na následky tukové embolie plic. „Obžalovaný jí způsobil tříštivou zlomeninu lebky v obličeji a poranil jí žebra a hrudník. Měla roztrženou plíci. Nechal ji bez pomoci a poškozená v důsledku vnitřních zranění skoro šest hodin celou noc umírala!“ řekl soudce.

Před sedmi lety mu matka pomohla k lehčímu trestu

Jan P. přitom byl v roce 2004 pravomocně odsouzen za ublížení na zdraví. Část trestu si odseděl, pak ho pustili na čtyřletou zkušební dobu na svobodu.
Ironií osudu je, že před sedmi lety mu podle soudce právě matka vymodlila u blanenského soudu lehčí trest za těžkou újmu na těle! „A loni v srpnu sama zašla jeho rukou,“ dodal předseda senátu.

Podle něj soudci zvažovali ještě přísnější trest za vraždu, neměli však v rukou jediný důkaz, že by obžalovaný chtěl vlastní mámu usmrtit.
„A neprokázal se ani nepřímý úmysl vraždit. Matka obžalovaného však byla křehká a fyzicky zchátralá žena. Na místě činu v jejich bytě byl nábytek. Mohlo dojít k pádu a dalším zraněním, to musel obžalovaný vědět! Navíc byli oba opilí,“ zdůraznil soudce.

Rodiče ho živili

Poukázal také na to, že Jan P. po propuštění z výkonu trestu za předchozí těžkou újmu na těle nikde nepracoval, ač je to zdravý muž. „Jako nezaměstnaný bydlel s rodiči v bytě v Blansku a oni ho v podstatě živili,“ dokreslil povahu recidivisty Žďárský.

Obžalovaný se proti trestu oakmžitě odvolal, takže případ bude řešit Vrchní soud v Olomouci. Státní zástupkyně, která navrhovala spíše mírnější trest, se k tvrdému ortelu nevyjádřila.

simamach ( 12. února 2011 18:57 )

To je hrůza. máma , která ho porodila a starala se o něj.. vypiplala ho a obětovala mu svůj život. V tomto případě by byl asi na místě trast smrti.

hugu ( 11. února 2011 20:18 )

17 let ,prý dlouhých.Pokud se dá na pokání a na víru, bude mu trest zkrácen,stejně bude v necelých padesáti letech běhat po svobodě.

mary28 ( 11. února 2011 19:11 )

Víme proč, jen se o tom radějí nepíše, zrušili by diskuzi

palko1961 ( 11. února 2011 17:28 )

PROVAZ !

golf33 ( 11. února 2011 16:34 )

To je vrchol. Za úmyslnou brutální vraždu, navíc své matky 17 let. Na co máme doživotí? Uřezat hlavu jako v Brazílii, a je po vysokých nákladech. Asi budou muset vrazi začít vraždit rodinné příslušníky soudců a zástupců, aby začali dávat pořádné tresty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání