Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zloději okradli mrtvého biskupa!

Autor: uá - 
7. července 2010
21:20

Krádež, která nemá obdoby, vyšetřují policisté v Litoměřicích. Zloději vypáčili biskupskou hrobku na hřbitově, otevřeli rakev nedávno zesnulého emeritního biskupa Josefa Koukla a okradli jeho mrtvolu!

„Za jedenáct let, co tu pracuji, nic tak hrozného nepamatuji,“ řekl správce hřbitova Pavel Lolo. Podobně mluvili i policisté a pracovníci biskupství. Právě ti v úterý odpoledne zjistili, že je hrobka pootevřená. „Deska byla posunutá o dvacet čísel a přes roh do ní byla vsunutá lešenářská trubka. Tou ji páčili. Když jsem vstoupil dolů, viděl jsem, že víko sice leží na rakvi, ale čtyři šrouby byly odhozené mimo,“ popsal správce.

Policajti nemají stopy

Policisté neví přesně, kdy se zloději do hrobky vloupali. Stalo se to někdy během prodlouženého víkendu. „Ztratily se cennosti v hodnotě přesahující pět tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová. Jaké to byly konkrétně ale uvést nechtěla. Podle pracovníků biskupství to určitě byly zlatý prsten a pozlacený náprsní kříž s řetězem, které měl biskup při sobě, když byl 29. května pochován.

Policisté případ vyšetřují jako krádež, výtržnictví a hanobení lidských ostatků. Pachatelům po dopadení hrozí až tři roky vězení.

analog ( 8. července 2010 06:00 )

Hrobky se vykradaly uz i ve starem Egypte.

gogo ( 7. července 2010 22:09 )

se již samého dna dotýká.... Ale ,že je to jen daň za svobodu a demokraci, kterou již prý máme...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání