Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

24 mrtvých na silnici: Může za to vedro?

Při nehodě v Brně zemřela nevinná žena. Obětí o víkendu je ale 24!
Při nehodě v Brně zemřela nevinná žena. Obětí o víkendu je ale 24!  (Autor: Michal Budík)
Autor: INT, jos - 
6. července 2010
19:39

Nejméně 24 lidí se o prodlouženém víkendu stalo oběťmi dopravních nehod. K zatím poslední tragické události došlo v úterý večer na přejezdu u Dobešic u Písku, kde při srážce auta s vlakem zahynuli tři lidé. Imformoval o tom server novinky.cz.

„Na železničním přejezdu u Dobešic došlo ke střetu vlaku a osobního automobilu, při kterém zemřely tři osoby ve vozidle. Přejezd byl chráněný světelnou signalizací, která podle prvotních zjištění vyšetřovatelů v době nehody fungovala,“ řekla mluvčí jihočeských policistů Kamila Ingrišová.

Silná frekvence a horké počasí, to jsou nejspíš hlavní příčiny tragédie, která se na silnicích strhla především v pátek odpoledne a v sobotu. Jen za tyto dva dny zemřelo při nehodách 15 lidí. Jenže své sehrála i neukázněnost řidičů.

arcaben ( 8. července 2010 21:59 )

Proč do Prahy za magůky za volantem??Přijeď se projet Most-Žatec a garantuji Ti,že nevylezeš z údivu!!!Takové serepetýny ve Velemyšlevsi či Žiželicích je lahůdka pro oprvdové labužníky EXTRAMAGORŮ!!!Nepřehledné zatáčky,kopce,plná čára....musíš místy podřadit na 2,jinak by jsi jel do kotárů a přesto se najde DOST pošahanců,kteří Tě vztekle budou předjíždět!!!

ja01 ( 7. července 2010 22:29 )

Omyl příteli. Mám plný počet bodů a jako magor nejezdím. Jezdím +- podle pravidel. Někdy se ale stane, že pořád nesleduji tachometr a i v obci tak skočí kousek nad 60. Ano, je to tak, ale podotýkám, že na rovném a přehledném úseku nebo v koloně vozidel. Stejně tak netrhám asfalt při vjezdu do obce a nebrzdím prudce z 90 na 50, ale tu 50 mám tak asi 100 m za označením obce. Jako psycháč se tedy necítím a drahé auto nemám. Tedy pokud nepovažuješ auto za cca 350 kKč za drahé. beruska111 má samozřejmě že pravdu. Problém je ale v tom, že díky špatné práci policie těch volů a arogantních a nabubřelých řidičů je stále příliš moc. Popsané zkušenosti jsou jednak z vlastního pozorování, tak i ze zkušeností známých, kteří byli lapeni na přehledných místech a v řidičských pastech za hlouposti. Ti "voli" lapeni nejsou, ti totiž mají všichni antiradary a policajty na těch přehledných úsecích čekají. Takže nakonec to ani takoví voli nejsou. Když už tak arogantní, nabubřelí a hlavně "chytří voli".

milo ( 7. července 2010 09:19 )

Vám to řeknu....praští řidiči......"honem honem ať jsem tam o pět minut dřív"....."bacha mám audi tak mám všude přednost a hlavně mi neodřete nový láček"..." jste blázni? Jezdit podle předpisů? To je nuda".....tohle se honí hlavou pražským řidičům a pak je 24 mrtvých.....a nejlepší je předjíždění v obci....jedete 50km/h víte, že tenhle úsek kontrolují policajti, tak jedete podle předpisů, ale kretén s fárem vás klidně předjede, jen tak tak se zařadí před vás ( si jako myslí, že ho ještě pustim ne? že bych se nevysrala, nechala bych ho schválně nabourat zmetka ) a ještě na vás troubí že ho zdržujete.....pro takový idioty by měli udělat speciální silnice bez omezení rychlosti....to by měla pohřební služba pré.....to by během dne pochcípalo lidí....

roman1122 ( 7. července 2010 08:10 )

Netrep. teplo spomaľuje reakcie, pozornosť, spôsobuje únavu. Ja som bol cez víkend v Chorvátsku skoro ďalší v drevenom spacáku. Od smrti ma delila 1 desatina sekundy. Pozrel som sa na stopke do ľava, do prava viac krát a aj tak ma s ľava skoro zoťalo auto. Išlo síce rýchlejšie ako malo, ale v konečnom dôsledku som bol na vine ja a mohla si to odniesť celá moja rodina.

anelam ( 7. července 2010 06:48 )

nehraje žádnou roli Nejhůře jezdí lidé v nových autech a tam je přece klimatizace....nemyslím ovšem všichni!Jen ti nezodpovědní....souhlasím s těmi nejpřísnějšími tresty,arogance a alkohol je to nejhorší.Co píšete o policii je také pravda Mně předjela ve městě na plné čáře a pak zabočili na benzínku....byla jsem tam tankovat a oni na kafe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání