Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Honička na Chebsku: Auto řídil 13letý chlapec!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
9. července 2010
09:52

Nehodou skončilo ve čtvrtek na Chebsku policejní pronásledování auta, které se snažilo vyhnout silniční kontrole. Vůz řídil třináctiletý chlapec a jeho spolujezdcem byl o rok starší kamarád.

"Chlapci na útěku havarovali a jeden z nich se lehce zranil," sdělila v pátek mluvčí plzeňské cizinecké policie Pavla Lohrová.

Hlídka tří policistů prováděla silniční kontrolu na silnici I/64 na parkovišti u odbočky na obec Poustka. "Odpoledne ve směru od Františkových Lázní přijížděl osobní automobil Škoda Favorit tmavě modré barvy. Jeden z policistů si i na vzdálenost vozidla všiml, že jede bez registračních značek, chtěl jej zastavit. Když ale řidič vozidla viděl, k čemu se policista na silnici chystá, přidal plyn a strhnul řízení do odbočky a ujížděl směrem k obci Poustka," popsala situaci Lohrová.

Policejní hlídka pak vyrazila za ujíždějícím autem. Po ujetí asi 300 metrů spatřili policisté vozidlo nabourané do sloupu telefonního vedení, který byl navíc přeražený. Vozidlo bylo v pravém jízdním pruhu a přes silnici byl ve výšce asi dvou metrů kabel telefonního vedení. Osádka vozidla ale už na místě nebyla.

Po posádce pak policisté pátrali v okolí a našli ji v obci Poustka. "Jakmile osoby uviděli policisty, začali utíkat a nereagovali na výzvy k zastavení. Po několika opakovaných a důrazných policejních výzvách se nakonec zastavili. Na první pohled jim byl zřejmý nízký věk chlapců.

Dalším šetřením pak zjistili, že vozidlo řídil třináctiletý hoch a jeho spolujezdci bylo teprve 14 let," uvedla Lohrová. Jeden z chlapců byl poraněn a na místo tak musel být přivolán lékař.

zirafa ( 9. července 2010 17:35 )

a co s takovými smrady?!alespoň zřezat pr-del do modra.... co si pak kdo na takovým parchantovi vezme, když tím autem někoho zraní nebo zabije?! fakt máme zákony na hov-no!

akrapaz ( 9. července 2010 16:07 )

jo, jo, česki řeča těžki řeča!

akrapaz ( 9. července 2010 16:06 )

to dělají ta horka, ale i tak jsou to dementi!

anelam ( 9. července 2010 14:13 )

toho že tatínci učí dětičky řídit pomale ještě v batolecím věku a jsou pyšní že ratolest v 6letech umí zajet do garáže! Víte co takových je???? Auta by měla být zabezpečena zrovna jak střelné zbraně

sakra ( 9. července 2010 13:17 )

Koupí vyřazené auto za 500 - 1.000,- Kč a už rajtují po vesnicích po veřejných komunikacích a když jim otrne, tak si zajedou na výlet. Když vás taková parta nabourá, nebo porazí tak co? Nic od nikoho nedostanete, zveřejnit se jmenovitě nesmí atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání