Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Pirát z D1 je manažer Prazdroje!

Autor: šim, jad - 
8. dubna 2010
16:15

Kdo je nejhorším pirátem českých silnic, který málem zabil řidičku mazdy, již vytlačil ze silnice? Jedná se o vysoce postaveného manažera Plzeňského Prazdroje. Firma to s politováním potvrdila a od počínání svého zaměstnance se razantně distancovala.

Společnost potvrdila, že se jedná o jejího zaměstnance a že nechutný manévr řidič provedl služebním autem. „Tento manažer byl okamžitě postaven mimo funkci. Pozastavení výkonu funkce bude v platnosti až do skončení policejního vyšetřování,“ řekl Blesk.cz mluvčí firmy Jiří Mareček s tím, že Plzeňský Prazdroj jeho skutek důrazně odsoudil.

"Rozhodně nebudeme tolerovat bezohledné nezodpovědné řízení. Například v areálech naší společnosti pravidelně měříme dodržování předepsané rychlosti a necháváme řidiče dýchat do alkotesterů. Důsledně také dodržujeme roční interval pro řidičská školení všech zaměstnanců, kteří mají služební vozidlo," dodal Mareček.

Co vzkázali čtenáři Blesk.cz šílenému řidiči?

Brutální manévr řidiče, který se cítil zpomalen řidičkou jiného auta a vytlačil ji kvůli tomu ze silnice, pořádně hnul žlučí čtenářům Blesk.cz.

Na šíleném šoférovi nenechali nit suchou. Jejich ortel pro něj je jasný. „Zavřete ho, až zčerná!“ „Nejméně na dvacet let!“ „Je to zabiják a psychopat!“ Volají po spravedlnosti čtenáři v diskuzi na Blesk.cz. „Představte si, že on dál jezdí po silnicích. Nevíte, kdy ho potkáte,“ obávají se někteří.

Seberte mu auto, dejte mu kolo a hybaj na polňačku

Uživatel Apple se pustil do analýzy řidičovy osobnosti. Doporučuje fyzickou konfrontaci a povolit mu přesun pouze na kole. „Podle fotky zas další manažer deb*lek, který si silným autem a prasáckým chováním kompenzuje něco choulostivějšího, že? Rozbít hubu a sebrat navždy řidičák. Maximálně nechat kolo, a to pouze na polních cestách, dobytkovi.“

Čtenář s přezdívkou deputy se jako mnoho dalších diskutujících tváří na potrestání řidiče velice skepticky: „V civilizované společnosti by dostal trest na horní hranici sazby - už jen proto, aby to odradilo další hovada se takto chovat. U nás bych se ani nedivil, kdyby byla obviněna oběť, že ho k činu vyprovokovala.....“



„Také bych se klonila k vyššímu trestu, a hlavně aby se tyto manýry začaly již na silnicích sledovat a potírat. Toto bude celkem důležitý precedens. Vychovávat nabubřelého sebestředného psychopata bez svědomí a úcty k lidskému životu nemá smysl, takže je naivní si myslet, že se bude stydět nebo se chytne za nos. Jediné, co na něj a ostatní platí, je prostě trest,“ míní uživatelka Dejavu.

„Škoda, že nemůže trest vyřknout poškozená řidička. Nejenže by to bylo zajímavé, znát její názor, ale i spravedlivé!“ napsal v diskuzi čtenář s nickem arcaben.

Co se přesně stalo?
Nehoda se stala 22. března ráno. Řidiče černého superbu ze Zlínska rozzuřilo, že musí na dálnici přibrzdit kvůli řidičce mazdy, která předjížděla kamion. Nejdřív blikal, troubil, ukazoval vztyčený prostředník, a pak začal na mazdu najíždět. Šokovaná řidička strhla prudce řízení, auto vyletělo do vzduchu, několikrát se převrátilo a skončilo v poli u dálnice. Žena a její přítel vyvázli naštěstí jen s odřeninami, ale s obrovským šokem.

Piráti silnic číhají také na Slovensku

Na to, že toto šílené chování českého řidiče není rozhodně ojedinělé, poukázala čtenářka ze Slovenska. Podobnou zkušenost zažil její syn, kterého šikanoval zběsilý řidič, který jeho auto pronásledoval a po zastavení byl připraven k fyzickému vyříkání. To všechno navíc před policejní stanicí!

„Můj syn jezdí normálně, opatrně, neriskuje životy svých dětí a rodin. Nějakému svalovci se zdálo, že ho blokuje v úseku s plnou čárou. Jel za ním víc než 30 km a snažil se ho vytlačit z vozovky,“ popsala čtenářka s přezdívkou wmjoko.

„Když se mu to nepodařilo, protože byl hustý provoz, prostě za ním jel, dokud nezastavil. Syn, když viděl, že se bude něco dít, zaparkoval před budovou policie. Mezitím jeho manželka telefonovala policii, aby vyšli před budovu. Řekla jim, o co se jedná. Pronásledovače to vůbec neodradilo. V přítomnosti policie mu vyhrožoval, že když se mu ještě někdy připlete do cesty, skončí minimálně mimo silnici. To, že v autě byly dvě malé děti, ho vůbec nezajímalo. Je to hrozné! Když má násilník a arogantní buran v rukách auto, jako by dostal zbraň,“ uzavřela svůj příspěvek.


 

Zažili jste na silnici něco podobného? Napište nám o tom buď do diskuze pod článkem nebo mailem na adresu online@blesk.cz s heslem Piráti silnic.

cajdak ( 11. dubna 2010 15:31 )

Jenom někoilik poznámek:podobnou situaci jsem na dalnici zažil také.Protože ale jezdím celý život tak sem se podobné situaci vyhnul a zvládl sem to bez opuštění silnice... ne každý má štěstí. Proč sem to nehlásil i když sem si pamatoval auto?Protože naše zákony na tyto situace nepamatují a jak je vidět ze současné situace vyšetřování se ani nijak nevyšetří.Proč neplatí podobná pravidla jako třeba v hokeji: Tam je každý hráč odpovědný za svoji hokejku a pokud někoho uhodí do obličeje je okamžitě ( potrestán) vyloučením na 2 min. A to jestli to bylo umyslné a nebo neumyslné.Myslím si , že podobně by to mělo platit i na našich silnicích, umyslné nebo neumyslné... každý řidič je odpovědný za své auto ať způsobí nehodu umyslně a nebo neumyslně.V tomto případě je naprosto jasné že tento útok byl proveden umyslně i když možná jenom jako postrašení a ne s tímto výsledem. Nic méně tento fakt je naprosto jasný a není přece důvod zkoumat zda je to umysl vytlačit někoho ze silnice nebo ne. Je to ohrožení. Každý není 100% řidič a takovéto krajní situace mnohdy nezvládne vyježděný a zkušený řidič. Dělal sem taky Key Accounta u nadnárodní společnosti a znám stres, znám nároky na cestování , ježdění i jednání ale vždycky sem se řídil heslem ...radši později než vůbec.Taky sem měsíčně najížděl 8000 Km ale takovéto chování bych si nikdy nedovolil.Řada těchoto managerů je vychovávaná jako jediní bezchbní a ti kteří společnost pozvednou do nebezkých výšin a z toho potom u některých vznikne dojem nedotknutelnosti.Jednoznačně potrestat i jako precedent a nijak bych moc nezkoumal úmysl nebo neúmysl ale skutečnost že to vůbec bylo provedeno.

9030 ( 11. dubna 2010 01:44 )

No hele ty profesionále, vy taky jezdíte jak když jste řidičák dostaly s očkovacím průkazem. Ty silnice nejsou jen vaše.

9030 ( 11. dubna 2010 01:42 )

Ať si třeba počí čur@k

9030 ( 11. dubna 2010 01:40 )

NO jo, to tě chápu, předpokládám, že chlp ti to ještě neudelal---

james7 ( 10. dubna 2010 23:03 )

Je pravda že nikdo neví co tam ta blbka předváděla, jestli se vedle toho kamionu bála a předjížděla jak pos...., tak se mu ani nedivim....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání