Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Policie se chystá na víkend: Posvítí si na řidiče

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ama, ČTK - 
23. července 2010
14:46

V uplynulých týdnech roste počet dopravních nehod a sním i tragických následků pro jejich aktéry. Proto se policie tento víkend chystá na jednu z jejích dopravněbezpečnostních akcí.

Řidiči na českých silnicích nedodržují pravidla bezpečného řízení. Neohlížejí se na délku doby, kdy sedí za volantem. Velmi často je to doba delší než je bezpečné. Od 1. do 22. července letos zahynulo na silnicích 80 lidí. Minulý rok bylo obětí 75.

Policie varuje před tímto víkendem, kdy má dojít k rapidním poklesům teplot. Počasí bude ve znamení deště, někdy i bouřek. Řidiči by proto měli dbát na bezpečnost jízdy a přizpůsobit řízení povětrnostním podmínkám.

Nesprávný způsob jízdy

Za nejčastější přičinu prázdninových nehod se uvádí nesprávný způsob jízdy. Jedná se o například časté nedodržení bezpečné vzdálenosti mezi auty, hlavně na dálnici. Dalšími důvody je nepřiměřená rychlost, jízda bez bezpečnostních pásů, nesprávné předjíždění, ap.

Podle šéfa dopravních policistů se od začátku prázdninn uskutečnilo už přes 300 dopravněbezpečnostních akcí a 120 několikadenních bezpečnostních opatření.

Jak uvádí server idnes.cz, vysokým počtem nehod o prázdninách a celkovou problematikou dopravy se má zabývat také expertní komise, která v těchto dnech vzniká ve spolupráci ministerstev dopravy a vnitra.

e.44 ( 25. července 2010 12:29 )

Tvoje zvědavost byla na místě. Můj "starej" včera najezdil po "vlastech českých" přes 600km a o policajta ani očkem nezavadil

fiiikulka ( 23. července 2010 16:22 )

do deště a bouřek, když v normálním počasí nejsou vidět? No, tak to jsem zvědavá

Zobrazit celou diskusi