Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vedro zvedlo povrch silnice na Pražském okruhu

Takto vypadá rozteklá dálnice D5 na Tachovsku mezi sjezdy Bor u Tachova a Benešovice ve směru na Prahu
 (Autor: Zbyněk Schnapka, Jiří Čada)
Autor: šim, šim - 
14. července 2010
12:22

Parné počasí závažně poničilo už druhou důležitou komunikaci. Poté, co došlo k vzedmutí povrchu dálnice D5, hlásí silničáři škody i z Prahy.

K poškození došlo na 23. kilometru Pražského okruhu ve směru od Plzně na Slivenec u odbočky na Stodůlky. Informoval o tom server iDNES.cz. Místo uzavřeno nebylo. Silničáři poničený úsek vozovky označili reflexní barvou.

Podle náměstka pro majetkovou správu ŘSD Luboš Fuchs severu iDNES.cz řekl, že počítají s úplnou uzavírkou této komunikace. Vozovka je poničená přesně v místě předělu betonového a asfaltového povrchu. Jedná se tedy o stejný problém jako na dálnici D5, kterou silničáři uzavřeli už v pondělí večer. Oprava tamějšího poškozeného úseku bude údajně trvat až několik týdnů.

"Úsekem dlouhým 250 metrů auta v současnosti projíždějí čtyřicetikilometrovou rychlostí," sdělila ČTK mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Jeden z pruhů Pražského okruhu byl kvůli poničené vozovce zúžen. Začátek poničené silnice je označen reflexní barvou. Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Martina Vápeníková se vyjádřila k nehodě: "Vozovka se zvedla o 15 centimetrů. Není to tolik jako na D5."

Polovina poničené silnice se začne opravovat dnes v noci, druhá polovina v pátek v noci. "Nechceme příliš narušit provoz," vysvětlila noční opravu Vápeníková a dodala: "Jako první přijde na řadu zúžený pruh."

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi