Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Agresivita na silnici: Jako blázni jezdí i ženy

Autor: jos - 
9. dubna 2010
15:54

Vrcholnému manažerovi Plzeňského Prazdroje, který na D1 vytlačil ze silnice a málem zabil řidičku, která podle něj jela „moc pomalu“, hrozí 12 let za mřížemi. Vysoké tresty by si ale od soudu odnesli i jiní piloti. A viníky nejsou jen muži.

V hlavní roli žena

„Jel jsem z Plzně a po čtyřproudé výpadovce předjížděl skupinu aut v levém pruhu. Dodržoval jsem předepsanou rychlost 90 km/hod. Při předjíždění jsem najednou zaslechl jak někdo za mnou silně troubí. Nalepila se za mě oktávia a jela za mnou tak těsně, že jsem neviděl ve zpětném zrcátku ani kapotu auta. Když jsem se zařadil, tak mě předjela asi pětatřicetiletá žena a prudce zabrzdila. Naštěstí jsem podobnou pomstu čekal, takže jsem to ubrzdil. I takové jsou emancipované ženy řidičky,“ sdělil Blesku nepříjemný zážitek s agresivní řidičkou pan Rudolf.

Blázen, co chtěl zastavit auto holým rukama

Čtenáři Blesku poslali i příběhy, kdy agresivní řidič byl schopný své auto bez ohledu na dopravní situaci na místě zastavit a jít si to s dalším účastníkem silničního provozu vyřídit „ručně“. „Mezi Jičínem a Vrchlabím jsou serpentiny a nedá se tam předjíždět. To zřejmě nedokázal strávit mladík, který se objevil za naším autem. Troubil a blikal jako šílenec a nakonec se riskantním manévrem před nás přeci jen dostal. Zastavil, vylezl z auta, začal nám mlátit do kapoty, urval nám zrcátko a pokoušel se otevřít dveře. Děti plakaly, já byla na infarkt. Manžel zařadil jedničku a ten šílenec si lehl na kapotu a pokoušel se nás zadržet. Naštěstí se mu to nepovedlo,“ popsala svůj zážitek paní Markéta.

Chlapa někdy poslouchá jen auto

Jana Ratková si myslí, že mnoho mužů nedokáže přenést přes srdce, když vidí na silnici ženu řidičku. „Žádám tímto vládu České republiky, aby vystavěla na dálnicích ještě jeden speciální pruh pro ženy. Jsem přesvědčena, že by pak policisté měli méně práce. Někteří páni totiž fakt jezdí na testosteron! Manželka mu vynadá, šéf ho seřve, nemůže lovit mamuty, tak jediné, co ho poslouchá, je auto,“ napsala do redakce Blesku rozhořčená čtenářka.

sakra ( 11. dubna 2010 11:35 )

Kolik hodin "veřejných prací" mu hrozí?????????????????????????????????????????

georg-stuttgart ( 10. dubna 2010 13:19 )

mas naprostou pravdu, vse je v lidech,a jejich povahach, je to ceska mentalita, volby v cesku nic nezmneni, volby neni nastroj k obnovje, je to nastroj jen k udrzeni moci mocnych, a to jsou cesky politici, nove komunikace, to jsou statni zakazky, kde se toci milijardy, ktere se okamzite rozkradou,

derek ( 10. dubna 2010 01:35 )

Jde o celkovou frustraci společnosti rozkradené silnice, místo ,aby už každá naše dalnice měla tři pruhy v obou směrech. Když kradete v malých objemech pujdete sedět ,když kradete hodně nic se vám nestane. Policie nefunkční, Politici kradou jakekoliv volby k ničemu vyhraje buď jeden nebo druhý zloděj. A kdyby volby mohli něco změnit už dávno by je zakázali. Nejlepším příkladem degenerace naší společnosti je osoba Martina Romana prodavač chipsu se stal milardářem. Aneb jen rozkrádáním společnosti milardářem se staneš.

romea ( 9. dubna 2010 18:53 )

Dnešní vodiči/čky jazdia jak blázni, neberúc na nikoho ohľad. Po 8 rokoch som opäť začala jazdiť a bola som v šoku ako sa to všetko zmenilo. Plná elánu som si pre istotu nalepila nálepku začiatočník. Asi po týždni som ju chcela strhnúť dole (to čo robia druhí vodiči, nielen ženám, začiatočníkom je nehorázne). Veľakrát sa však zmýlili a sami mali na mále keď mysliac si v duchu - že šak budem sa lepiť na začiatočníka, ktorý ide celkom slušnou rýchlosťou na R1 110 a robiť mu zle a sám skoro havaruje kvôli sprostej blbosti a povýšenosti. Úžas, normálne sa niekoľkrát neudržal manžel (išiel autom sám a cez tónované sklá nieje vidieť kto šoféruje) si to tiež chcel ručne stručne vybaviť. Vždy však zvíťazil rozum. Najhoršie na tom je, že agresivita ostatných vodičov nepozná hraníc a neohrozujú seba ale najmä okolie - veď skoro pri každej havárke ktorej na vine je agresívny vodič - jemu sa nič nestane a posádka ostatných je len kus rozdrveného plechu. Policajti by mali normálne jazdiť v neslužobných autách a sledovať takéto správanie a nie merať len rýchlosti a dávať nezmyselné pokuty aby si mohli kúpiť nové motorky

arcaben ( 9. dubna 2010 17:55 )

na našich silnicích celkově stoupá a bohužel ve všech skupinách.Je jedno jestli za volantem zrovna sedí nabuzený frajírek,zamindrákovaný tatík,frustrovaná panička či mladá "dračice".Je to o lidech ne o pohlaví!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání