Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílený řidič z D1 dostal ocenění od Zelené vlny

Luboš L. v minulosti poskytoval cenné informace pro řidiče.
Luboš L. v minulosti poskytoval cenné informace pro řidiče.  (Autor: Martin Mithofer, Ladislav Křivan, TV Prima)
Autor: jos - 
12. dubna 2010
09:21

Čtyřicetiletý pirát z dálnice D1, který svým šokujícím manévrem málem zabil řidičku mazdy, platil v minulosti za "slušňáka", který dokonce dobrovolně přispíval do pořadu pro motoristy Zelená vlna.

V pondělí 22. března krátce po osmé hodině zachytily kamery na dálnici D1 na 24. kilometru ve směru na Prahu šokující manévr černého superbu. Jeho řidič předjížděl černou mazdu, a když byl na její úrovni, zleva do ní najel. Řidička (26) auto na dálnici neudržela a vylétla ze silnice. Za tento čin hrozí muži 12 let za mřížemi.

Zelený anděl

Magazín Týden nyní přinesl k případu nové zjištění. Čtyřicetiletý Luboš L., který v době nehody působil jako manažer Prazdroje, působil před lety jako dobrovolný zelený anděl Zelené vlny Českého rozhlasu! Tito řidiči jsou dobrovolnými zpravodaji vysílání o dopravní situaci a přímo ze silnic volají do rozhlasu. Luboš L. vykonával svou dobrovolnou aktivitu tak svědomitě, že dokonce podle informací Týdne dostal za informace sadu CD s písněmi Karla Gotta a k tomu malý model škodovky.

Byl to zkrat?

Luboš L. pochází z Valašského Meziříčí, kde ho lidé popisují jako slušného člověka. „Musel mít zkrat. Nevěřím, že by to udělal úmyslně. Je vysoce inteligentní. Rozhodně to není tak, že je to nemyslící člověk a chtěl se pomstít nějaké ženské,“ konstatoval soused Robert Kvita (48). Nicméně faktem zůstává, že šestadvacetiletá řidička mazdy a její spolujezdec (29) měli velké štěstí, že střet s černým superbem vůbec přežili.

gevi ( 12. dubna 2010 20:19 )

to slyšeli v televizi. On je prostě "neviděl, nikomu nechtěl ublížit". Bohužel mu nikdo na základě těch záběrů z kamery nedokáže úmysl. Zřejmě ho podrobí psychologickým testům, vyšetří ho psychiatři, ale mám obavy, že nikdo nebouchne do stolu a neřekne: Lžeš, byl jsi vytočený a ve zkratu jsi je málem zabil. Takže to vypadá na podmínku a pár let odebraného řidičáku za hrubou řidičskou chybu.

sakra ( 12. dubna 2010 13:25 )

A právníci už pracují na sehnání posudků psychologů atd. a spolu s jeho, nebo firemními penězi Prazdroje si budou mastit kapsy. A výsledek? Nedostane nic moc, možná 100 hodin veřejných prací, když kluk v tatíčkově Audi Q7 zabil tak dostal 400 hodin veřejných prací a na 4 roky řidičák do "úschovy". Tatík byl dle tisku bohatý podnikatel.

gevi ( 12. dubna 2010 13:15 )

Nevěřím, že to udělal úmyslně". Tyto dvě věty si odporují. Pokud měl zkrat a v něm se pokusil vraždit, tak to udělal úmyslně. Pokus o vraždu v afektu. Pokud to bylo neúmyslné, snažil by se zařadit do pruhu a mazdy si nevšiml, pak s tím zkrat nemá nic společného. Prostě je přehlédl. Já osobně myslím, že pravda je ta, že mu bafly saze a snažil se je "potrestat". To ovšem v dané situaci zavání silně pokusem o vraždu.

jarka99 ( 12. dubna 2010 12:12 )

V žádném případě nesouhlasím. Jarka Brokešová www.tramvaje.wbs.cz

kofila ( 12. dubna 2010 12:01 )

Tak já to čtu poprvé, ale jak vidíte, tak mě to "nastartovalo"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání