Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Donutila "korunní svědkyně" Haidera k nehodě?

Autor: INT - 
13. prosince 2008
12:53

Kdo je záhadná řidička, která jako jediná na vlastní oči viděla nehodu Jörga Haidera? A proč se o ní až do této chvíle mlčelo?

Ještě 63 dní po Jörgově tragické nehodě hoří na osudném místě desítky svíček. Za nimi stojí tabulka s nápisem: "Korutany chtějí znát pravdu. Máme právo na odpověď."

Otazníky
K největším záhadám patří osoba řidičky. Tu měl Haider 11. října v 1.18 předjíždět šílenou rychlostí až 170 km/h. A o několik sekund později ztratil kontrolu nad svým VW Phaeton.

Žena, svědkyně nehody, je Slovinka. Podle rakouského serveru oe24.at se jedná o sedmatřicetiletou Sandru, která je matkou dvou dětí. Je jasné, že se od nehody, kterou přežila, raději schovává.

Záhada pokračuje
Teprve šest hodin po nehodě se Sandra ohlásila na korutanské policii v Klagenfurtu. Přitom vypověděla: "Byla jsem na cestě domů /Sandra bydlí pouhé tři minuty od místa nehody; pozn. red./. Jela jsem rychlostí 70km/h. V tu chvíli jsem uviděla ve zpětném zrcátku světlo za mnou jedoucího auta. To mě také v obrovské rychlosti předjelo." Když viděla, jak Haider skončil, vyděsilo ji to. Místo toho, aby zavolala na policii, hledala pomoc u svého manžela. Ten také brzy přijel. „Viděl, jak z vraku auta trčí něčí nohy a konstatoval, že se už stejně nedá nic dělat,“ vypráví Sandra.



Je obviněná

Při vážných nehodách jsou jejich účastníci v Rakousku považováni za obviněné. A tomu se nevyhnula ani Sandra.

Další záhada: anonym
31. října obdržel právník Dieter Böhmdorfer anonym. Podle něho nebyla Sanda S. na cestě domů, jak uvedla. Její dům se nachází opačným směrem, než k dohodě došlo. To ale nesouhlasí. Dále anonym vysvětluje, jak se vše pravděpodobně odehrálo. Sandra S. údajně Haidera donutila k nebezpečným manévrům, které ho stály život!

Rakušané se v souladu s touto teorií oprávněně ptají: "Proč volala nejprve svému muži a ne policii? Podstoupila zkoušku, která by vyloučila, že Sandra pila alkohol?"

Sandra nejen proto hledá anonymitu. Moc dobře ví, že jí Rakušané vyčítají její původ. Je Korutankou "jen napůl".

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání