Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jörg Haider se zabil, protože řídil opilý

Jörg Haider
Jörg Haider  (Autor: wikipedia)
Autor: INT, kad - 
15. října 2008
15:11

Rakouský pravicový populista Jörg Haider (+58) nepřežil páteční jízdu smrti. Jel moc rychle a výsledky pitvy mluví jasně: Haider byl opilý! Měl 1,8 promile.

Rakousko bylo v šoku: Jörg Haider (+58) v novi z pátku na sobotu havaroval. Se svým vozem narazil do betonového sloupu a zlomil si krční páteř.

Výsledky pitvy jsou ale pod zámkem. Přesto rakouské noviny "News" uveřejnily, že pravicový populista byl pře nehodě "pod silným vlivem alkoholu".

Zpráva byla vyhotovena soudním Institutem medicíny, který působí na Univerzitě Graz. Ve zprávě se píše o tom, že byly některé orgány z Haiderova těla odejmuty. Experti je potom odděleně zkoumali. Prvním výsledkem bylo, že se prokázal alkohol v Haiderově krvi. Politik byl natolik opilý, že byl v podstatě neschopný řídit, píše News.

Šéf státního zastupitelství v Klagenfurtu Gottfried Kranz naproti tomu řekl: "O výsledku toxikologické zkoušky nebudu z důvodu ochrany dat osobnosti a s ohledem na to, že je dotyčný po smrti, uvádět žádné informace.

Haiderův mluvčí Stefan Petzner naopak uvedl: "Je pravda, že Jörg Haider byl v době nehody opilý. Mohu to a musím potvrdit."

Jedno je ale jisté. Haider překročil povolenou rychlost o 72 km/h! Jel 142km/h. Není divu, že se jednalo o jízdu smrti.

Video se připravuje ...
Další videa