Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Pil jsem s Haiderem před jeho jízdou smrti!

Autor: ara - 
20. října 2008
12:40

Tragická smrt rakouského populisty Jörga Haidera (+58) je stále obestřena závojem tajemství. Co se odehrálo krátce po půlnoci v klagenfurtském gay baru?

Německý deník Bild vypátral mladíka, který s Haiderem popíjel vodku těsně předtím, než politik s 1,8 promile v krvi nasedl do svého vozu a odjel serpentinami do náruče smrti.

"Haider popíjel u baru vodku s mužem, kterého jsem tu nikdy předtím neviděl,“ vypráví Daniel, který chodí do baru "U městského kramáře" skoro denně."

"Pak se Haider otočil je mě a nenuceně je zeptal, jak se mám. Řekl jsem mu, že se mi daří dobře a on mi pak objednal pití. Dal jsem si vodku. Dalšího panáka jsem už ale odmítl, protože jsem byl namol. Poděkoval jsem a odešel. Haider tam ještě zůstal."

Jörg Haider, který patřil mezi nejvýraznější rakouské politiky posledního desetiletí, pak podle očitých svědků vypil na baru s dosud neznámým mužem láhev vodky.

Haider boural před týdnem v rychlosti 140 kilometrů za hodinu v úseku, kde byla povolena rychlost pouhých sedmdesát kilometrů za hodinu.

Jeho manželka Claudia ostře odmítá spekulace o homosexuální orientaci svého manžela a prosí média o "respekt k jejímu smutku".

Na pohřeb korutanského hejtmana Jörga Haidera přišlo v sobotu ráno 30 tisíc lidí. V první řadě za rakví kráčela Haiderova vdova Claudia s dcerami Ulrike a Cornelií.

Osmapadesátiletý Haider boural před týdnem v rychlosti 140 kilometrů za hodinu v úseku, kde byla povolena rychlost pouhých sedmdesát kilometrů za hodinu.

Pitva potvrdila, že měl v krvi 1,8 promile alkoholu.

Haider dosáhl největších politických úspěchů v devadesátých letech, kdy se jeho strana Svobodní dokonce stala součástí vládni koalice s lidovci.

Později od Svobodných odešel a založil vlastní stranu Svaz pro budoucnost Rakouska.

V nedávných volbách získala jeho strana jedenáct procent hlasů. Z toho velkou část Haider obdržel v Korutanech, kde se těšil mimořádné oblibě.

 

Video se připravuje ...
Další videa