Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krvavý hotel Cecil jako ráj sebevrahů i útočiště vrahů: Elisu našli rozpuštěnou v nádrži s pitnou vodou

  • Autor: štt - 
    28. 11. 2022
    05:00

    V rušných ulicích centra Los Angeles se nachází jedna z nejproslulejších budov hororové literatury: hotel Cecil. Od svého otevření v roce 1927 byla budova provázena nešťastnými a záhadnými okolnostmi, které jí zajistily nechvalnou pověst.

  • 1.Z hotelu k hororu

    Odehrálo se zde nejméně šestnáct vražd, několik sebevražd a dalších nevysvětlitelných paranormálních jevů. Mezi jeho hosty patřili nejznámější sérioví vrazi Spojených států. Z původně honosné rezidence se postupně stalo centrum jedné z nejchudších amerických čtvrtí. O strašidelné historii losangeleského hotelu Cecil napsal server Insider.

    Hotel Cecil v roce 1924 postavit hoteliér William Banks Hanner. Hotel Cecil v roce 1924 postavit hoteliér William Banks Hanner. | Profimedia.cz

  • 2.Slavnostní otevření

    Hotel Cecil postavil v roce 1924 William Banks Hanner. Poskytovanými službami cílil na mezinárodní obchodníky a společenskou elitu. Hoteliér do stavby investoval jeden milion dolarů, v té době představující nebývalý balík peněz. Uvnitř budovy se kromě sedmi set pokojů, vyvedených ve stylu Beaux Arts, nacházela i mramorová vstupní hala s vitrážovými okny, palmami a honosným schodištěm.

    Hanner své tučné investice brzy litoval. Pouhé dva roky po slavnostním otevření se svět ocitl ve velké hospodářské krizi. Čtvrti, kam se brzy nastěhovaly tisíce bezdomovců, se doteď říká „Skid Row“ (v češtině vykřičená čtvrť). Kdysi krásný hotel brzy získal pověst místa, kde se scházejí feťáci, uprchlíci a zločinci. A co hůř, i kde se páchá násilí.

    Kdysi krásný hotel brzy získal pověst místa, kde se scházejí zločinci. Kdysi krásný hotel brzy získal pověst místa, kde se scházejí zločinci. | Profimedia.cz

  • 3.Hotel smrti

    Jen ve 30. letech 20. století bylo v hotelu Cecil nahlášeno nejméně šest sebevražd. Několik obyvatel se otrávilo, jiní se zastřelili, podřízli si hrdlo nebo vyskočili z okna. V roce 1934 si například armádní seržant Louis D. Borden podřízl hrdlo břitvou. O necelé čtyři roky později skočil Roy Thompson z námořní pěchoty ze střechy. V dalších desetiletích násilných úmrtí jen přibývalo.

    Dodnes se v Los Angeles nachází největší největší bezdomovecké ghetto. Dodnes se v Los Angeles nachází největší největší bezdomovecké ghetto. | Profimedia.cz

  • 4.Nečekaný porod

    V září 1944 se devatenáctiletá Dorothy Jean Purcellová probudila uprostřed noci s bolestmi břicha. V hotelu se ubytovala i s dvakrát tak starým Benem Levinem. Šla do koupelny, aby nerušila spícího muže, a ke svému naprostému šoku porodila chlapce. Neměla ani tušení, že je několik měsíců těhotná.

    Matka se mylně domnívala, že její novorozenec je mrtvý, a proto jej vyhodila z okna na střechu sousední budovy. U soudu byla přesto shledána nevinnou z vraždy, jelikož byla uznána nepříčetnou a odeslána na psychiatrické léčení.

    Za dlouhou historii v hotelu došlo k mnoha sebevraždám. (ilustrační foto) Za dlouhou historii v hotelu došlo k mnoha sebevraždám. (ilustrační foto) | Profimedia

  • 5.Smrt přichází shůry

    V roce 1962 se George Giannini procházel kolem hotelu Cecil s rukama v kapsách, když ho srazila padající žena. Sedmadvacetiletá Pauline Ottonová vyskočila z okna v devátém patře po hádce se svým manželem Deweym. Pád oba na místě zabil.

    Policie si původně myslela, že spáchali sebevraždu společně. Vyšetřovatelé původní teorii přehodnotili, když zjistili, že Giannini měl nazuté boty. Kdyby skočil, boty by mu uprostřed letu spadly.

    Hotel byl v nedávné době přestavěn na luxusní rezidenci. Hotel byl v nedávné době přestavěn na luxusní rezidenci. | Profimedia.cz

  • 6.Ráj sériových vrahů

    Hotel Cecil nebyl pouze poslední stanicí mnoha zoufalých životů, ale pravidelně se zde ubytovávali někteří z nejhorších vrahů v americké historii. Na konci minulého století zde totiž pokoj vyšel na pár dolarů za noc.

    V polovině 80. let zde například žil Richard Ramirez. V té době zabil na třináct lidí a v médiích se mu přezdívalo Noční slídil. Zakrvácené oblečení svých obětí házel mezi obyčejný odpad a nikomu to v té době nepřišlo zvláštní. Poblíž hotelu se totiž často nacházela těla mrtvých feťáků.

    V roce 1991 si hotel vyhlédl také rakouský sériový vrah Jack Unterweger, který se soustředil na místní prostitutky. Některé zardousil jejich vlastní podprsenkou. Proslýchá se, že si obávané místo vybral kvůli jeho spojení s Ramirezem.

    V roce 1991 si hotel vyhlédl také rakouský sériový vrah Jack Unterweger. V roce 1991 si hotel vyhlédl také rakouský sériový vrah Jack Unterweger. | Profimedia.cz

  • 7.Nevyřešené případy

    Přestože za některými případy násilí stáli ubytovaní sériový vrazi, některé vraždy zůstaly nevyřešeny. Jedním z takových je i případ Goldie Osgoodové, která byla nalezena mrtvá ve vykradeném pokoji. Předtím, než ji někdo smrtelně ubodal a zbil, byla znásilněna. Policie v okolí hotelu zadržela podezřelého se zakrváceným obličejem, ale záhy byl očištěn. Případ se tak nepodařilo nikdy vyřešit.

    Richard Ramirez je znám především díky své přezdívce Noční slídil. Richard Ramirez je znám především díky své přezdívce Noční slídil. | Profimedia.cz

  • 8.Černá Dahlia

    Další chmurně proslavenou hostkou hotelu byla i Elizabeth Shortová, která se po své vraždě v Los Angeles v roce 1947 stala známou jako „Černá Dahlia“. V Cecilu údajně pobývala těsně před svým hrůzným zmrzačením. Jedno lednové ráno ji místní objevili zohavenou ležet na ulici. Žena měla rozříznutá ústa od ucha k uchu a tělo přeřízlé vejpůl.

    Elizabethino tělo bylo zohavené Elizabethino tělo bylo zohavené | blackdahlia.web.unc.edu

  • 9.Zvláštní pachuť

    O několik desítek let později došlo ve hotelu Cecil k jednomu z nejzáhadnějších úmrtí vůbec. V roce 2013 personál hotelu nalezl mrtvolu ve střešní nádrži na vodu. Policie zjistila, že se jednalo o studentku Elisu Lamovou, která byla tři týdny pohřešována.

    Podařilo se jí objevit díky hotelovým hostům, kteří si stěžovali na špatný tlak a zvláštní pachuť vody. Ačkoli úřady označily její smrt za náhodné utonutí, některé otázky zůstaly nevyřešené. Bezpečnostní kamery zachytily ženino podivné chování. Nejdřív na kohosi křičela a poté se před ním běžela schovat.

    Bezpečnostní kamery zachytily Elisino podivné chování pár chvil předtím, než zemřela. Bezpečnostní kamery zachytily Elisino podivné chování pár chvil předtím, než zemřela. | reprofot YouTube

  • 10.Hotel Cecil dnes

    V roce 2011 tehdejší vedení přejmenovalo budovu na Stay On Main Hotel and Hostel. O několik let později newyorští developeři dům přestavili na luxusní rezidenci. Nicméně krvavá historie zůstane s místem již neodmyslitelně spjata. Na motivy podivných vražd vznikla jedna série American Horror Story a Netflix minulý rok uvedl true crime dokumentární seriál s názvem Na místě činu.

    Hotel Cecil se stal námětem pro jednu řadu slavného American Horror Story. Hotel Cecil se stal námětem pro jednu řadu slavného American Horror Story. | CSFD.cz/imdb.com

    Video  Marie Besnard kvůli dědictví otrávila celkem 13 lidí, od soudu odešla bez trestu  - Videohub
    Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání