Pražská policie chystá bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním základního kola Evropské ligy mezi mužstvy AC Sparta Praha a ŠK Slovan Bratislava, které se odehraje ve čtvrtek 6. listopadu na letenském stadionu. Na tomto opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu a speciální pořádkové jednotky. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem bude policistům pomáhat i 35 strážníků Městské policie hlavního města Prahy. Při přípravě bezpečnostního opatření pražská policie úzce spolupracuje nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne. Policisté budou ve spolupráci s kolegy z ostatních krajů monitorovat příjezdové komunikace do metropole a to na předpokládaných trasách kudy budou fanoušci přijíždět. V případě potřeby bude k dispozici i vrtulník.

Policisté budou v rámci opatření dohlížet nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Stadion bude pro fanoušky otevřený od devatenácti hodin a třiceti minut.

Nutno také zmínit, že parkovací kapacity kolem stadionu na Letné jsou omezené, proto prosíme návštěvníky fotbalového utkání, aby nechali svá vozidla doma a využili v co největší míře městskou hromadnou dopravu. Před začátkem utkání a po jeho skončení se budou v okolí s velkou pravděpodobností tvořit kolony, které budou na místě usměrňovat policisté z oddělení řízení dopravy.

por. Bc. Jan Daněk tiskový mluvčí PČR