Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nakažený student (15) předložil falešný výsledek PCR testu: Z lyžáku vyhodili celou třídu!

Autor: Tomáš Koníček - 
20. ledna 2022
05:00

Podvodem se snažil nakažený student (15) kolínského gymnázia dostat na lyžařský výcvik. S falešným PCR testem hotel vykázal nejen jeho, ale i všechny spolužáky. Jejich rodiče zuří, škola hledá řešení.

Od pondělí měli být studenti ubytováni ve Star Hotels Benecko na Semilsku a během včerejška už řádit na sjezdovce. Jenže jejich lyžák byl zrušen, na hory vyrazili z Kolína prakticky jen na krátký výlet. Podle informací Blesku za to může student (15), kterému vyšel pozitivní test a na kurz chtěl jet stůj co stůj.

„Před odjezdem předložil zfalšovaný certifikát o provedeném PCR testu. K tomu není ani očkovaný,“ řekl Blesku rodič spolužáka, který si přál zůstat v anonymitě a podle nějž rodina mladíka patří k tzv. antivaxerům.

Práskla ho máma

Podle informací Blesku vše prasklo ve chvíli, kdy matka volala kantorům do hotelu, že jejího syna shání hygiena kvůli pozitivnímu testu. „Bylo to někdy kolem poledne, kdy se už všichni ubytovali. A pak to začalo,“ řekl jeden z rodičů.

Museli balit

Co přesně se pak odehrálo v hotelu, nechtěli jeho zaměstnanci upřesnit. O prekérní situaci se nechtěli bavit ani ve škole. „Nemůžeme vám k tomu nic říct. Věc je v šetření,“ řekl Josef Spudil, zástupce ředitele gymnázia. Rodiče spolužáků studenta-podvodníka však mají jasno. „Všechny kvůli tomu klukovi vykopli. Skipasy mohli vrátit, ale peníze za propadlé ubytování se budou vymáhat na rodičích toho kluka,“ řekl otec jednoho ze studentů.

Policie: O případu nevíme

Falšovat úřední listiny je trestné, řeší případ policie? „Nikdo se na nás v souvislosti s tímto případem neobrátil,“ řekla včera Blesku policistka Ivana Baláková.

Vedení školy: Výuka na dálku

„Vzhledem ke komplikované situaci zjišťujeme naše oprávnění a možnosti, pravděpodobně bude probíhat ve zbytku týdne distanční výuka; sledujte tedy osobní rozvrhy. Pokud jde o další souvislosti, zatím rozhodujeme v součinnosti s advokátem o postupu,“ informovalo rodiče vedení gymnázia na internetových stránkách školy.

Rozhodla hygiena

„Rozhodnutí o umístění třídy do karantény a tím pádem zrušení pobytu celé skupině vzešlo z rozhodnutí Krajské hygienické stanice Libereckého kraje. O pozitivním případu bylo vedení školy informováno až po příjezdu do zmíněné lokality, přičemž při odjezdu autobusem se osoba prokázala negativním testem,“ potvrdil informace Blesku David Šíma, mluvčí Středočeského kraje, který je zřizovatelem gymnázia. Ten potvrdil i to, že škola bude vymáhat peníze, o které přišla ona i studenti.

Video  „Neopatrné a riskantní" Biochemik Trnka o vládních změnách. A zmínil nová problematická data  - Pavlína Horáková, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Jana JJ ( 21. ledna 2022 14:51 )

ohrožení rýmou

Jana JJ ( 21. ledna 2022 14:49 )

šikana .. to je teď nějaký nový druh výchovného trestu nebo co?

Stačí, že ho šikanuje Plesk - už to tu visí nějak nezvykle dlouho

twl 15 letý kluk, co byste chtěli v takové situaci

Watcheresses ( 21. ledna 2022 13:12 )

Povinná je pouze základní škola. Takže ze střední ho klidně můžou vyhodit za podvod.

Watcheresses ( 21. ledna 2022 13:11 )

Tak to řekněte všem jeho spolužákům, kterým zkazil lyžák. Pracovní karanténa má svá pravidla. Trapný argument.

monkeymnau ( 21. ledna 2022 12:27 )

On to platit nebude to jeho rodiče. Možná...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa