Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vánoce v době covidu 2 a přetrhaná rodinná pouta: Neočkovaným zakázán vstup k sváteční tabuli?

Autor: kso, sova, ČTK - 
10. prosince 2021
05:00

Dvě třetiny očkovaných Američanů se rozhodly neočkovaným rodinným příslušníkům zakázat přístup na rodinná setkání. Vyplývá to ze studie společnosti OnePoll, která se snažila zjistit, jak otázka vakcíny ovlivnila mezilidské vztahy. 53 procent dotázaných odpovědělo, že očkování naprosto rozdělilo jejich rodinu. I český ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO) zveřejnil ve čtvrtek 11 doporučení týkajících se mimo jiné rodinných setkávání.

Studie se zúčastnilo dva tisíce občanů. Konzervativní politický komentátor Andrew Sullivan poznamenal, že je smutné, že ztrácíme hranici mezi politikou a soukromým životem. 56 procent dotázaných totiž uvedlo, že o vánočních svátcích očekává hádky o politice. 

Téměř dvě třetiny očkovaných vyloženě zakáže neočkovaným na svátky dorazit a 22 % neočkovaných v dotazníku uvedlo, že jim již rodina nedovolila přijet. 67 procent lidí zase domů na svátky nesměli, dokud nebyli plně očkovaní. Téměř polovina neočkovaných již přerušila vztahy s rodinnými příslušníky, kteří nechápou jejich rozhodnutí.

Rozdělená země

Jeden z dotázaných uvedl, že „nevěří, že je vakcína bezpečná“. Dalšími z důvodů, proč se lidé nenechali očkovat, byly vedlejší účinky vakcíny a také to, že nechrání stoprocentně. Někteří očkovaní sdílí stejné názory.

Data ze studie ukazují, jak je celá země kvůli pandemii koronaviru rozdělená. Sullivan v rozhovoru pro 60 seconds poznamenal, že ti lidé, kteří se na svátky sejdou, se stejně o současné politice pohádají. Svádí to na neschopnost Američanů zapomenout na své neshody, kterou ilustruje na příkladu útoku na Kapitol 6. ledna tohoto roku. „Tato země došla do bodu, kdy se násilí dostalo do jindy mírumilovných procesů předání moci. Je to známka toho, jak nestabilní je náš systém,“ řekl.

Kromě rodinných vztahů ukázala studie i to, jak vakcína ovlivnila vztahy v zaměstnání. Z neočkovaných lidí 43 % uvedlo, že mají strach, že přijdou o práci, nebo že budou muset platit vyšší zdravotní pojištění. 

Větrejte a využívejte testy, radí Vojtěch

Český ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ve středu zveřejnil na twitteru jedenáct doporučení k nadcházejícím svátkům. Radí v nich, aby se lidé vyhnuli větším skupinám lidí, dodržovali rozestupy, odložili večírky a setkávali se raději venku. Lidé by také měli využít možnost nechat se před rodinnými setkáními otestovat na covid-19, pokud se necítí dobře.

Pokud se necítíte fit nebo máte příznaky onemocnění covid-19, zůstaňte doma. Všichni očkovaní mají k dispozici dva preventivní PCR testy, a rozočkovaní dokonce testů pět. Využijte je,“ píše v letáku ministerstvo. Apeluje také na očkování.

Setkání s blízkými a přáteli doporučuje ministerstvo raději venku. „Pokud plánujete návštěvu kamarádů nebo rodiny ve vnitřních prostorách, nejprve si ověřte, že se všichni cítíte dobře,“ uvádí. Návštěvy doporučuje spíš kratší a v menším počtu lidí, dodržovat by se měly rozestupy a omezit by se měly fyzické kontakty, jako je podání rukou nebo objetí. V místnostech je třeba také více větrat, radí alespoň pět minut po každých 20 minutách. Při návštěvě u seniorů doporučuje nosit respirátor.

V Izraeli třeba není vůbec zvláštní, že si hosté sami ukazují certifikát o očkování nebo negativním testu,“ napsali zástupci ministerstva.

„Vydržte to tentokrát bez bujarých večírků“

Vzhledem k předvánočním nákupům radí nakupovat ideálně přes internet, potraviny i dárky. V kamenných obchodech pak využívat dezinfekci na ruce, dodržovat rozestupy a mít správně nasazený respirátor. Na nákupy by podle ministerstva neměla chodit celá rodina, naopak je vhodné nakoupit třeba i seniorům, aby do obchodů vůbec nemuseli.

Vánoční večírky doporučuje ministerstvo odložit na dobu, kdy nebude epidemická situace tak vážná. „Existuje příliš velké riziko, že se někdo na takové akci nakazí. A nejde jen o party v restauracích, ale i oslavy ve firmách,“ uvádí ministerstvo. Podobně varuje i před silvestrovskými oslavami. „Vyhněte se větším skupinám lidí a vydržte to tentokrát bez bujarých večírků. Pokud už zamíříte mezi lidi, hlídejte si rozestupy a noste respirátor,“ píše.

Doporučení k předvánoční době zveřejnila už minulý týden také skupina MeSES. Vyzvala k častějšímu testování ve školách nebo firmách, které by se mělo rozšířit i na očkované, doporučila navýšit kapacity PCR testování a také lidem poskytnout kvalitní samotesty zdarma, kterými by se mohli před návštěvami otestovat.

Odborníci včetně Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) další vlnu nákaz očekávají v lednu a únoru, protože se přes svátky lidé setkávají a cestují po celé republice. Přeplnění nemocnic podle nich může zabránit třetí dávka očkování, která velmi rychle zvyšuje ochranu před vážným průběhem nemoci. Hrozí také rozšíření nové varianty omikron, která je podle dosavadních studií asi šestkrát nakažlivější než současná delta. Zřejmě na ni také méně zabírá imunita po prodělání nemoci a očkování.

Video  Šéf Motola Ludvík o tikající bombě pro nemocnice. A kdo už se covidu nemusí obávat?  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Prema M ( 10. prosince 2021 20:51 )

A to se ti očkování boji těch neočkovanych? Když jsou chráněný? To je demence

rodriges ( 10. prosince 2021 13:20 )

diskutuje o problémech, které způsobuje pokračující zavádění programu píchání.

„Pokud už o databázi víte, možná jste se o ní dozvěděli prostřednictvím antivakcinační propagandy, která ji nepravdivě propaguje jako důkaz, že vakcíny mají škodlivé účinky,“ vrčí Bloomberg dále o VAERS.

Článek dále obviňuje údaje VAERS z vytváření strachu z vakcín, který je podobný tomu, jak by se člověk mohl cítit z vyhlídky na „útok žraloka“.

„Pokud jde o vakcíny, mohli bychom udělat mnohem lépe v transparentnosti,“ řekl Christopher Martin, profesor na škole veřejného zdraví na West Virginia University. "To je to, s čím bojujeme."

Povyšování je ještě horší, protože Martin naznačil, že obavy veřejnosti z injekce jsou podle jeho názoru „nevysvětlitelné“.

"To se nikdy nezmění," dodal. " Náš přístup k váhavým lidem je přijít k nim na pláž, ukázat jim data a říct 'Podívejte, nemáte se čeho bát'."

Cestou vpřed je podle těchto lidí ušít informace, které se zveřejňují, na míru tak, aby se maximalizoval počet potenciálních příjemců, kteří je přijmou v pozitivním světle.

„Musíme pro lidi získat informace ve správném formátu,“ říká Angus Thomson, sociální vědec z Dětského fondu OSN.

Ať už je třeba lidem říkat jakékoli lži nebo jakákoli data z VAERS je třeba zatajit, taková je strategie. Říkají nám to nyní přímo do očí prostřednictvím firemních médií, jako je Bloomberg.

Čtvrtek 9. prosince 2021 : Ethan Huff

Čínský virový podvod je skutečnou pandemií. Další informace naleznete na webu Pandemic.news.

Zdroje pro tento článek zahrnují:

DallasNews.com

NaturalNews.com

rodriges ( 10. prosince 2021 13:19 )

Plandemičtí dodavatelé mají ve svých rukou nový problém, který se snaží odstranit, protože kvůli němu mnoho lidí vynechává „vakcíny“ a je známý jako systém hlášení nežádoucích příhod vakcín (VAERS).

Bloomberg Wire vydal propagandistický článek o tom, jak potřebuje komunikační strategie Wuhanského koronaviru (Covid-19) „obměnu“, protože data, která ukazují, že očkování způsobuje lidem nesmírné škody, mnohé odvádějí od injekcí.

Přestože jsou hlášení pro VAERS minimální a vysoce zmanipulované, raketově rostou tak vysoko, že již není prostor pro popírání skutečnosti, že píchání proti covidu je nejnebezpečnější „vakcínou“, jaká kdy byla vytvořena.

Článek cituje epidemioložku z Alabamské univerzity jménem Bertha Hidalgo, která zjevně poskytovala lidem „příliš mnoho informací“ o očkování proti chřipce Fauci, což je děsí, aby nedostali injekci.

„Moje metoda byla: ‚Toto jsou fakta a toto je to, co musíte udělat‘,“ řekla Hidalgo novinářům.

Fakta však nevykreslují záběry čínského viru v pozitivním světle. Z tohoto důvodu musí Hidalgo a další větev Covidianů kráčet po laně, aby se pokusili získat dostatek pozitivních informací s minimem negativních informací, aby oklamali co nejvíce lidí, aby si mysleli, že injekce jsou spíše užitečné než škodlivé.

Bloomberg nazývá vládou řízený VAERS „oblíbeným diskusním bodem mezi antivakcinačními skupinami“

Podle Bloomberg je v současnosti největším problémem VAERS, který popisuje jako „vládou řízené informační středisko pro potenciální problémy s vakcínami, které se stalo oblíbeným bodem diskusí mezi skupinami proti očkování“.

VAERS je až po okraj plný poškození a úmrtí způsobených očkováním proti Wuhanské chřipce, a to prostě není dobré pro marketingové účely. Korporátní média a jejich spojenci z korporátní medicíny se jej tedy snaží odstranit, nebo alespoň cenzurovat, z veřejného pohledu.

Bloomberg se vysmívá „existenci VAERS“ a lamentuje nad tím, že příliš málo představitelů veřejného zdraví diskutu

Anifa ( 10. prosince 2021 13:00 )

pro gnr54

Anifa ( 10. prosince 2021 13:00 )

Jistě je to tvůj život. Můžeš si dělat co chceš ne? Jezdit vlevo, kálet na ulici, mlátit toho kdo se ti nelíbí. Jsi osel

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa