Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vědec radí, jak vybudovat odolnost vůči covidu: Očkování, spánek, sluníčko a málo cukru

Autor: Darina Jíchová - 
14. listopadu 2021
05:00

Australský neurovědec Paul Taylor vytyčil několik způsobů, jak si vybudovat odolnost vůči covidu-19. Zdůraznil, že hlavním bodem jím předloženého plánu je vakcinace. Vysvětlil, že bez očkování proti nákaze, která má na svědomí současnou světovou pandemii, jeho strategie nefunguje. Trvá na tom, že odolnosti jde po vakcinaci dosáhnout hlavně aktivním životním stylem a udržováním si nízké hladiny cukru v krvi, uvedl list Daily Mail.

Taylor poznamenal, že na 40 procent obětí covidu-19 ve Spojených státech byli diabetici. Poznamenal také, že pomůže pravidelný spánkový režim a vitamin D. Svůj pětibodový plán Taylor představil potom, co domácí experti varovali, že covidem-19 se nakazí všichni. Prvním a zásadním bodem je plné očkování, další čtyři mají následně posílit imunitní systém.

„Člověk po očkování musí zůstat aktivní,“ říká. Taylor doporučuje alespoň 150 minut lehkého cvičení týdně, kromě tělesné aktivity je podle něj nadmíru důležité hlídat si hladinu cukru v krvi. Závěrečnými dvěma položkami jeho strategie jsou kvalitní spánkový režim a dostatek vitaminu D. „I to může posílit imunitu a ochránit organismus před covidem,“ vysvětlil Taylor.

Expert doporučil dietu

Starosti mu dělá hlavně cukrovka. Podle Taylora nízká hladina cukru v krvi může zabránit závažným nemocem. Své obavy ilustroval daty z USA, kde je skoro každý desátý hospitalizovaný diabetik, cukrovka je tak jedna z nejnebezpečnějších preexistujících zdravotních obtíží. Proto Taylor lidem doporučil přejít například na keto dietu. Za nejlepší považuje jídelní plány na 3-6 týdnů.

„Pokud nemůžete být tak striktní, snažte se alespoň eliminovat karbohydráty jako chléb, pizza, sladké snídaňové cereálie nebo sladkosti,“ poradil Taylor. Lidé by je podle něj měli nahradit čerstvou zeleninou a ovocem, ořechy, semínky a rybami.

„Můj plán je jednoduchý: Za prvé se nechte očkovat. Za druhé udržujte nízkou hladinu cukru v krvi. Za třetí cvičte a buďte aktivní. Za čtvrté jděte na sluníčko a čerpejte vitamin D. Za páté prioritizujte svůj spánek a dodržujte pravidelný spánkový režim,“ shrnul.

Pozitivní efekty cvičení

Taylor objasnil, že fyzická aktivita je důležitý aktivátor pro expresi genů, jako jsou antioxidanty nebo antiinflamatorní geny. „Cvičení má navíc celkově pozitivní efekt na tělo a mozek,“ dodal Taylor. Uvedl také, že cvičení pomáhá zvládat úzkosti a deprese, které u mnoha lidí vyvolaly lockdowny. „Má vliv i na kvalitní spánek a udržování nízké hladiny cukru v krvi,“ prohlásil neurovědec.

„Rozhodně nemusíte uběhnout maraton, stačí 150 minut lehčí či 75 minut těžší aktivity týdně. To sníží nebezpečí hospitalizace během covidu až o polovinu,“ řekl Taylor. Jeho další radou je: „Jděte ven na sluníčko! Sluníčko je lék,“ zopakoval známou babskou radu. Doporučuje totiž „přírodní“ vitamin D. „Venku je hlavní se nespálit, u tabletek pak nepředávkovat,“ doplnil.

Posledním bodem jeho plánu je zdravý spánkový režim. Taylor uvedl, že je s ním možné začít už před očkováním. „Tak půl hodiny před odchodem do postele vypněte mobily, tablety a počítače. Choďte spát pravidelně v tu samou noční dobu, i o víkendu, to zajistí pravidelný spánek. Po poledni přestaňte pít a jíst cokoliv s kofeinem, omezte konzumaci alkoholu a ráno i večer se věnujte krátké meditaci a józe,“ zakončil Taylor.

Video  Stoprocentní nemocenská po vakcíně a lockdown pro neočkované? Sociolog načrtl, jak ven z pandemie.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

UFO1 ( 15. listopadu 2021 04:28 )

Zapojit už rozum,nemocní s respiračním onemoc­něním­,teplo­tou stojí ve frontě na ulicích a čekají na nesmyslně invazivní zásahy, následně nechodí při pozitivitě k lékaři,a to včetně dětí,jsou v 21.stoleti ponechání bez lékařského ošetření,je to postup LEGE ARTIS?
Žloutenka je také infekční,provádí se odběr na ulici a následně se léčí po telefonu?Kde je rozdíl?

Jana Novakova ( 14. listopadu 2021 12:47 )

To vím i bez vzdělaných vědců.😂 Jenže plán příkaz globalistu zní rázně, " Zabodat, zabodat, a kdo neuposlechne, tak bude občan 2. kategorie.

romario71 ( 14. listopadu 2021 10:45 )

Konečně imunolog, který ví o čem mluví a řekl pravdu na čT24
http­s://m­.face­book­.com/s­tory­.php?s­tory_­fbid=4­259252­155501­53&id=­100043­980340­177&sf­nsn=mo

Jana JJ ( 14. listopadu 2021 10:37 )

A ty zas nebuď blbej a nedělej Faucimu dě.vku

ZAPOJ MOZEK!

bafy81 ( 14. listopadu 2021 09:37 )

No teda, restrikce jako kdyby se jednalo o mor, ale pomůže nám sluníčko a spanek 🤦🏻‍♀️

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa