Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Plná předzahrádka popíječů piva v Hradci: To vám jako není hloupý? ptá se jich strážník

Autor: VaB - 
26. února 2021
16:53

Česko extrémním způsobem sužuje koronavirová krize. Nemocnice jsou na pokraji svých sil, stejně tak i personál. Denní přírůstky nakažených a mrtvých přibývají. I tak se ale sem tam najdou odvážlivci, kteří se nebojí vyrazit mezi lidi bez roušek a ohledů. Strážníci v Hradci Králové museli tentokrát řešit přeplněnou předzahrádku.

O tom, že je současná situace v republice kritická, není pochyb. Nakažených a nemocných přibývá, s tím ubývá míst v nemocnicích a sil personálu. Najde se ale mnoho lidí, kteří dál porušují opatření pro boj s epidemií. Někdy za tím stojí únava z dlouhodobých omezení, jindy chuť na zlatistý mok.

Strážci veřejného pořádku v Hradci Králové vyjížděli k přeplněné předzahrádce u jedné z tamních hospod. „Předzahrádku plnou hostů popíjejících pivo ze skla, bez roušek a rozestupů řešili strážníci městské policie,“ uvedli na facebooku.

Na videu z kamery jednoho strážníka je vidět, že předzahrádka byla opravdu nacpaná. „Nevím, jestli o tom víte, ale všichni tady porušujete vládní nařízení. Požívání alkoholu na veřejnosti je zakázáno,“ vysvětlovat strážník lidem.

„Počty nakažených se zvyšují a vy tady sedíte vedle sebe, bez roušek a popíjíte všichni pivo. To vám jako není hloupý?“ ptal se už poněkud naštvaně strážník. A dodal: „Myslíte si, že je to v pořádku?“

Podle strážníka není nic z toho, co lidé provedli, normální. Označil je za nezodpovědné. „Pivo je lék,“ řekl jeden z hostů. „S vámi asi domluva nebude,“ odvětil strážník. Když se restauratéra zeptal, proč tady lidem nalévá, řekl, že jde o domácí. Cizím prý nenalévá. Ať už ale šlo o domácí nebo hosty, všechny čeká správní řízení. 

Video  Plná předzahrádka v Hradci Králové.  - MP Hradec Králové
Video se připravuje ...

kedris ( 28. února 2021 01:07 )

dobře jsi napsal..90% nepochopí.., maj čas tak zajet do Pelhřimova, slabé kusy musí pryč..ale děkujeme jim, že jdou první, čest

kedris ( 28. února 2021 01:03 )

ještě návrh, pokud vás strážníci obtěžují a stále kontrolují, je ideální nalít jim také, nebo je dostat pod vliv..když můžou mít oslavu v ústí s ,,husákem,, proč by si pěšáci nemohli dát pár kousků také?? to je diskriminace a uhýbání ústavou(ohnout se dá leccos) čest

kedris ( 28. února 2021 01:00 )

mmch. lidské tělo si samo denně vyrobí průměrně cca 10g čistého alkoholu, tedy, užívám jej na veřejnosti..co na to tzv. kovidový strážci??
ti co abstinují a dlouho, si alkohol tělo vyrobí o trochu více. hmm. takže strážníci užívají také..co na to právní řád a společenská norma?? možná úředníci něco vymyslí...nějakou bejkárnu, jako obvykle

nespokojeny ( 27. února 2021 17:34 )

Takové "jemné domlouvání" je možné jen v ČR. V jiných zemích EU to řeší policie rázně.

marlen52 ( 27. února 2021 16:32 )

pak si lidi stěžují že umřou hlady ale na pivo mají to si to nemůžou koupit domů když už bez toho nemůžou být

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa