Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První den s respirátory v Praze: Strážníci řešili 187 případů porušení. Padaly pokuty

Autor: ČTK - 
26. února 2021
12:25

Hlídky Městské policie hlavního města (MPP) v Praze ve čtvrtek řešily 187 případů porušení vládního nařízení, které lidem k včerejšímu dni ukládala povinnost nosit na frekventovaných místech respirátor, nanoroušku či dvě chirurgické roušky. Většina těchto přestupků byla řešená domluvou.

„Strážníci uložili tři pokuty v celkové výši 900 korun, jeden případ porušení oznámili správnímu orgánu a v ostatních případech postačila pouze domluva," uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Pokuta až 10 tisíc

Hlídky na nová pravidla pro ochranu nosu a úst, která jsou kvůli epidemiologické situaci v zemi nyní přísnější, podle mluvčí především upozorňovaly. Strážníci se při kontrole mimořádného opatření soustřeďovali zvláště na ty, kteří neměli na ústech a nosu žádnou ochranu. Takovým provinilcům hrozí pokuta ve výši až 10.000 korun nebo oznámení správnímu orgánu. S dotazy k novému nařízení se ze strany veřejnosti setkali i operátoři na tísňové lince. Lidé se ptali mimo jiné na to, kde je nutné mít respirátory nebo nanoroušky nasazené.

Zatím v únoru příslušníci městské policie podle mluvčí zjistili přes 6700 porušení mimořádných opatření. Za celý leden jich bylo celkem 8680. Prioritou pražských strážníků jsou podle Seifertové kontroly vládních opatření v městské hromadné dopravě a souvisejících místech. Dále se kontroluje také třeba dodržování zákazu vycházení a řeší se nedovolené shlukování. Celkem městští policisté od zavedení protiepidemických opatření museli řešit tisícovky přestupků.

bullshit ( 26. února 2021 13:05 )

Hlavně že "padaly" pokuty...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa