Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Realita v první linii: Zklamali mě bezohlední a sobečtí lidé, říká psychoterapeutka

Autor: lc - 
1. března 2021
05:30

Je to již téměř rok, co se život v České republice změnil k nepoznání. Po světě se začal šířit virus a spolu s ním i strach. Pandemie onemocnění covid-19 téměř zastavila společenské dění, možnost cestování, ale i tak běžné věci, jako je chození do práce. Poslední zmíněná položka ale neplatí pro občany, kteří pracují v takzvané první linii. Nejsou to ale jen záchranáři či policisté, kteří každý den riskují své životy pro dobro ostatních. Neobešli bychom se ani bez prodavaček, řidičů MHD nebo pošťáků. V seriálu Blesku přinášíme rozhovory s těmi, jejichž profese je právě jednou z těch nejvíce dotčených.

V době nouzového stavu se se svými klienty nemohla potkávat tváří v tvář. Pracovat na uzdravování jejich psychiky tak musela pouze prostřednictvím online terapií. Psychoterapeutka Alexandra Lammelová je ale přesvědčená, že kdo chce, hledá způsoby, jak i tuto formu komunikace zvládnout.

Jak se vám jako psychoterapeutce pracuje v době koronavirové krize? Co nového toto období přineslo?

Jako terapeut-nezdravotník v současné době poskytuji konzultace pouze online, převážně prostřednictvím Skype, případně WhatsApp, někdy jen po telefonu. Formu online kontaktu nechávám vesměs na klientech a časově se jim maximálně přizpůsobuji tak, aby na konzultaci měli soukromí. Ti, kteří doma soukromí nenajdou, právě někdy volí

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa