Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Další pražské očkovací centrum je na Proseku. V holešovické tržnici přibylo testovací místo

Aktualizováno -
28. ledna 2021
13:30
Autor: ČTK - 
28. ledna 2021
12:19

Vysočanská radnice zřídila pro zájemce o očkování proti covidu-19 nové očkovací centrum v Praze. Nachází se na Poliklinice Prosek v blízkosti metra Střížkov. V provozu by mělo být ve všední dny, objednat se na očkování bude možné přes centrální registr. Zatím ale v provozu není. Chybí totiž vakcíny. Praha 7 v souvislosti s bojem proti covid-19 zřídila také nové testovací místo v holešovické tržnici.

Podle předsedy představenstva Polikliniky Prosek Michala Maška bude konkrétní doba provozu očkovacího místa v prostorách polikliniky záviset na počtu očkovacích vakcín, které bude mít toto očkovací místo k dispozici.

Pomoc při registraci

„Víme, že dobrá dostupnost očkovacího místa je zejména u seniorů jedním z hlavních hledisek, na jehož základě se rozhodují, kde, nebo dokonce zda vůbec se nechají očkovat. Snažíme se být vždy alespoň o krok napřed, proto jsme s dostatečným předstihem zažádali o registraci našeho očkovacího místa,“ uvedl k tomu místostarosta deváté městské části Tomáš Portlík (ODS).

Registrace k očkování je podle místostarosty Portlíka možná jak v centrálním rezervačním systému, tak v lékárně Polikliniky Prosek. S registrací k očkování proti covidu-19 v centrálním registru a případně s rezervací konkrétního termínu seniorům pomohou pracovníci úřadu Prahy 9. Zájemci je mohou kontaktovat na lince 778 711 726 od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00 hodin.

Možná je doprava sanitkou

Ti, kterým jejich zdravotní stav neumožňuje dostavit se na očkovací místo a chtěli by se proti covidu-19 očkovat, mohou požádat svého praktického lékaře o možnost přepravy sanitním vozem, případně kontaktovat pracovníky úřadu na uvedeném telefonním čísle.

Nové testovací místo

V Praze 7 přibylo nové testovací místo - konkrétně v areálu Pražské tržnice. „Zareagovali jsme na velkou poptávku po rozšíření nabídky vytížených testovacích míst a domluvili jsme zřízení velkokapacitních odběrů v Pražské tržnici i antigenní testování na naší poliklinice,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha Sobě).

V holešovické tržnici mohou být otestováni jak samoplátci, tak lidé se žádankou od lékaře. Testování mohou využít i firmy. „Testování probíhá na základě on-line objednávkového systému scan.anygence.com, kde si lidé mohou zvolit konkrétní termín a čas,“ uvedl Vokuš.

Všední dny i sobota

Centrum je otevřeno od pondělí do pátku od 08:00 do 17:00 a v sobotu od 09:00 do 13:00. Cena za PCR test je 1490 korun, za antigenní test 450 korun a lékařské potvrzení o bezinfekčnosti k testu PCR vyjde na 200 korun. Na testy se mohou přijet autem vjezdem z Jateční ulice. První hodinu parkování mají zdarma.

Video  Blesk Podcast: Poslanec a IT expert Ondřej Profant (Piráti) o registračním webu na vakcínu proti koronaviru  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

MAMKA2316 ( 28. ledna 2021 18:26 )

Snižte doplatky za covidová lůžka, klesne počet hospitalizovaných, žádá politik !!! Proč je pořád v nemocnicích 6000 lidí a s těch je tisíc vyléčených ??,Ale když za coronu příplatek 400 000 Kč dejte jim na víc 20 tisíc a nejednou ubude možná 80 % vážně nemocných ?????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa