Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Koronavirus u dětí: Nákaza se jim skoro vyhýbá, nakazí se pouhá procenta, ukázal výzkum

Autor: Darina Jíchová - 
25. listopadu 2020
05:45

Lékaři Dětské nemocnice ve Filadelfii pod vedením Hanieh Razzaghiové představili studii, kde se zabývají koronavirem u dětí. Američtí pediatři uvedli, že nákaza způsobující nemoc covid-19 napadá jen 4 procenta dětí, odborníci pracovali s lékařskými záznamy více než 100 tisíce dětských pacientů. Jejich studie potvrzuje předpoklad, že dětem se, nadneseně řečeno, koronavirus vyhýbá, uvedl deník Daily Mail.

Lékaři měli k dispozici údaje od 135 794 pacientů, pouze u 5374 z nich, tedy u 4 procent, testy potvrdily koronavirus. Na 359 dětí z infikovaných muselo být hospitalizováno, to z počtu pacientů s pozitivním výsledkem představuje 6,7 procenta. Covidu-19 podlehlo 8 dětí s koronavirem, to je 0,15 procenta z nakažených. Lékaři dodali, že 6 z 8 obětí mělo preexistující zdravotní potíže.

Průměrný věk dětských pacientů v předloženém výzkumu byl 9 let, nicméně odborníci pracovali s věkovými kategoriemi od necelého roku po teenagery a mladé dospělé. Data ukázala, že pozitivní testy měly děti s „určitými“ faktory, a to například rodinné anamnézy jako srdeční potíže nebo duševní choroby. Na náchylnost k nákaze ale neměly vliv astma nebo respirační onemocnění. Mezi nakaženými byly hlavně hispánské, asijské nebo černošské děti.

Lékaři neznají důvod, proč jsou děti odolnější

Laicky lze sice ze studie vyvodit, že „koronavirus na děti tolik neútočí“ nebo že „děti nejsou ke koronaviru náchylné“, odborníci si ale dlouhodobě lámou hlavu, proč se imunitní reakce na koronavirus u dětí a dospělých tolik liší. Nejsou si ani jistí, proč se koronavirem nakazí znatelně menší počet dětí než dospělých.

Další studie zabývající se koronavirem u dětí, kterou provedli vědci z Murdochova dětského výzkumného ústavu v australském Melbourne, rovněž ukázala, že děti jsou schopné odolat nákaze, i když žijí s infikovanými rodiči.

Video  „Může to mít fatální následky," psycholožka o uzavřených školách a izolaci dětí  - Blesk
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sorgedoktor ( 25. listopadu 2020 12:18 )

Lekari neznaji duvod...
Ono male deti maji v elektroforese relativne vic gamaglobulinu, to se ucilo uz pred 30 az 40 lety..
Nevim odkud autor cerpal, nebo jestli to ma z vlastni hlavy..

Zdenek ( 25. listopadu 2020 08:54 )

Lékaři neznají důvod, proč jsou děti odolnější.... no on ten VIRUS je chytreji nez HOMO SAPIENS - Člověk moudrý nebo rozumný (Homo sapiens) -

on TEN virus moc dobe vi , jak se prenaset .... S dětmi by se mělo zacházet jako s nebezpečným odpadem, řekl Flegr k prevenci nákazy - ... nakažené děti jsou v drtivé většině bezpříznakové, virus ale mohou šířit i dál, hlavně na starší ....

brano34 ( 25. listopadu 2020 07:53 )

Výzkumníci zaznamenali základní pravidlo života a smrti? Světe div se!
Mnoho starých lidí se jara 2021 nedožije i díky nemorálním vládním zásahům do jejich života. Zatím co na severní polokouli začíná náročné chřipkové období, jižní polokoule má zimu za sebou.
Že by se někdo podíval a napsal, jak dopadla jižní polokoule ohledně epidemií?

Maximilian ( 25. listopadu 2020 06:43 )

Ono toho v našem psovi nesedí víc,bude se často upravovat dle finančních potřeb a potřeb pomsty těchto lidiček se srdíčkem na správném místě,viz plný nákupní kosik

Maximilian ( 25. listopadu 2020 06:37 )

Proto mají u nás děti trápení s hadrem na puse celý den?,respirátor by měli mít učitele a děti nic,ale to by p.Blatny musel myslet a ne se vozit po detech

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa