Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zaměstnanci s covidem a karanténa: V Praze už jsou tři zavřené registry vozidel

Aktualizováno -
25. října 2020
15:08
Autor: ČTK - 
23. října 2020
15:25

Pražský magistrát omezil kvůli pandemii nemoci covid-19 provoz registru vozidel v ulici Na Výběžku ve Vysočanech a dále na Vyšehradě. Důvodem byly pozitivní testy u některého ze zaměstnanců a nařízená karanténa u dalších pracovníků. Zatímco pracoviště na Vysočanech může odbavovat jen předem objednané klienty, na Vyšehradě nikoliv. V sobotu došlo k uzavření pracoviště v Břevnově, jehož provoz je také přerušen úplně. Nadále jsou v provozu další pracoviště registru vozidel na Bohdalci a na Jarově.

Pracoviště ve Vysočanech je zaměřeno na vyřizování záležitostí spojených s registrem vozidel včetně vyřazení vozidla. Odbaveni budou pouze klienti s potvrzenou elektronickou objednávkou návštěvy. „Odbaveni budou také na přilehlém pracovišti žadatelé o registraci jednotlivě dovezeného vozidla ze zahraničí,“ uvedl mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Magistrát zprovoznil rezervační systém, který umožňuje sjednání schůzky v registru v konkrétní den a hodinu, aniž by bylo nutné dodržovat vládou nařízené omezení úředních hodin. Online registrace návštěv na pracovištích odboru dopravněsprávních činností magistrátu jsou nyní prodlouženy do konce listopadu. Tento způsob nicméně není v Břevnově možný, stejně jako na Vyšehradě. Věci zde nepůjde řešit ani po předchozím objednání. 

Od pondělí 12. října je úřední doba upravená na většině odborů magistrátu, včetně CzechPOINTu, evidence vozidel taxi a hlavní podatelny. Ve zkráceném provozu od pondělí do čtvrtka je otevřena podatelna ve Škodově paláci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa