Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Vesnice zhýralců“ se změnila v obří ohnisko: Nakazila se skoro stovka nudistů

Autor: Darina Jíchová - 
25. srpna 2020
16:50

Jedním z dalších ohnisek koronaviru, který způsobuje nemoc covid-19, se stal jihofrancouzský nudistický resort Cap d'Agde. Nejméně 95 nudistů má pozitivní výsledky na koronavirus, nakazilo se také dalších 50 lidí, kteří se už z resortu vrátili domů. Situace v „Naturistické vesnici“, případně „Kraji libertinů“, jak se letovisku rovněž říká, velmi znepokojuje francouzské zdravotníky. Resort zůstává otevřený, nudistům bylo nařízeno sociální distancování a nošení masek, uvedl list Daily Mail.

Cap d'Agde se nachází zhruba 50 kilometrů jižně od velkoměsta Montpellier, zdravotníci upozornili návštěvníky resortu, který proslul svými swingers party, že musí dodržovat restrikce včetně sociálního distancování. Připomněli jim také, že od 20. července je ve Francii ve všech vnitřních prostorách povinné nosit roušku.

Lékaři v resortu provedli přes 700 testů, 95 lidí stále pobývajících v letovisku bylo pozitivních na koronavirus, nákaza se prokázala i u zhruba 50 osob, které před obdržením výsledků letovisko opustily. Na výsledky 300 testů se ještě čeká. V nudistickém hotelu je čtyřikrát více nakažených než v okolních vesnicích. „Velice znepokojivé,“ komentoval situaci mluvčí ministerstva zdravotnictví.

Ministr zdravotnictví: Znepokojivé a riskantní

Francie stejně jako další evropské země čelí druhé vlně koronaviru, v neděli dokonce zaznamenali téměř 4900 nových případů, to je největší nárůst od května. „Celá tahle situace je velmi riskantní, nakažení jsou zejména lidé mezi 20 až 40 lety, kteří chodí na tamní party,“ uvedl ministr zdravotnictví Olivier Veran, který doplnil, že ve Francii stoupá i počet nakažených seniorů. Veran však vyloučil další celonárodní karanténu.

Nudistická vesnička u Cap d'Agde vznikla v 50. letech minulého století, teprve v 60. letech vzrostla její oblíbenost a byl tam vybudován celý nudistický resort. Původně se zamýšlelo, že letovisko bude pouhou turistickou vesničkou, koncept nahoty byl začleněn až později. Nyní resort představuje největší nudistickou komunitu na světě. Během letní sezony tu pobývá až 40 tisíc lidí.

dietr ( 25. srpna 2020 23:11 )

Při sledování francouzských filmů jsem měl vždycky dojem, že Frantíci jsou buzici.Teď se mi to potvrdilo.

BoziMilda ( 25. srpna 2020 21:39 )

Pozor na lavynu, může být opravdu tvrdá.

villon ( 25. srpna 2020 21:13 )

Takže to vypadá že půjde i o přenos pohlavní cestou a to neni vubec dobrá správa. V tom připadě se virus může skutečně začít šířit lavynovitě a vést k postupné záhubě lidstva.

BoziMilda ( 25. srpna 2020 17:48 )

Na tý fotce maj čepice a pantofle, není už toto v rozporu s ideály naturismu, tedy sepětí s přírodou a přijetí svého těla tak jak vypadá ?

Uživatel_5357732 ( 25. srpna 2020 17:19 )

Budou nazí a budou mít roušku, omg

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa