Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kulturista bojoval s ohyzdným akné 7 let: Díky jedné věci má teď pleť jako miminko!

Autor: shp - 
25. srpna 2020
11:08

Kulturista Brian Turner (27) z amerického San Diega toužil odjakživa stát se horou svalů. To se mu nakonec podařilo. Jenže už od 15 let začal mít vážné problémy s pokožkou. Cystické akné nejenom, že zohyzďovalo jeho tvář, ale způsobovalo mu nesmírnou bolest i při letmém dotyku. Brian pak na něj vyzrál zásadní změnou v jídelníčku.

Dříve pil Brian téměř čtyři litry mléka denně. Zajídal ho čtyřmi velkými tvarohy, aby mu narostla svalová hmota. V kombinaci s usilovným cvičením se výsledek skutečně dostavil. Jenže jeho kůže začala být zanícená, citlivá a bolestivá. Zarudlé plochy byly pokryté nevzhlednými a odpudivými beďary plnými bělavého a zažloutlého hnisu.  

Mladíka bolelo i ležení na polštáři

Bolestivé bylo pro kulturistu i ležení. „Tvář mě doslova neustále bolela. Obzvlášť pak, když jsem ležel na polštáři. Ztížilo mi to život. Každý, kdo se mnou mluvil, na to koukal. Rozhodl jsem se, že změním své cvičení a uvidím, jestli to pomůže. Pleť se mi začala okamžitě zlepšovat. Nemohl jsem tomu věřit,“ řekl Daily Mailu.

Přitom ještě před změnou jídelníčku podal lékař kulturistovi kontroverzní a velmi silný lék accutane, který však Brianovi vůbec nepomohl. Jenže jakmile zmizelo z jeho jídelníčku mléko, tvarohy a proteinové koktejly, výsledek se dostavil neprodleně. „Moje výkony v posilovně se zlepšily, záněty zmizely a moje energie se zvýšila,“ pochvaluje si Brian změnu.

Svalovec se stal veganem

Po šesti měsících později, se ze mě stal opravdový vegan poté, co jsem začal věřit teorii, že maso, které jím, je plné hormonů, které mé akné zhoršovaly. Původně jsem se stal veganem, aby se zlepšilo to akné. Nyní to jde ruku v ruce s mými základními hodnotami a přesvědčeními,“ uzavřel sportovec, který se stal odborníkem na akné, se kterým bojoval 7 let. Dokonce s touto problematikou pomáhá ostatním.

krupan10 ( 26. srpna 2020 11:30 )

tak to vypotili chudáci pěknou hovadinu

cepp ( 26. srpna 2020 07:36 )

Ano, splašené hormony se vyléčí pouze sexem. Jídlo je jen podpůrný prostředek.

magistergrammaticus ( 25. srpna 2020 22:38 )

No po přečtení úvodních odstavců jsem jenom čekal, že z toho vyleze nějaká stupidní propaganda. A nemýlil jsem se.

Jirik-ta ( 25. srpna 2020 11:50 )

Zobrazit celou diskusi