„Škoda, že jsme tam jen tři, dva kluci z Děčína a Hořic a já. Silná konkurence je vždycky dobrá,“ přemítá rodák z Beskyd a vyučený umělecký slévač, kterého profese zavála na Blanensko. Hrál fotbal, ale po třicítce se nadchl pro posilování. A rovnou si udělal trenérský kurz. Mezi posilovacími stroji „žije“ už 55 let!

Ke cvičení přivedl i syna a dceru, jen manželka odolala. „Ona byla učitelka, vždy mi říkala, ať si jdu zacvičit a měla klid na přípravu do školy,“ směje se Krupa.

Majitel záplavy cen a pohárů včetně čestného uznání za práci s mládeží překonal hravě koronavirovou pauzu. Cvičil totiž doma na zahradě. V rámci přípravy rozštípal tři kubíky dřeva, na kole si pravidelně dává 40 kilometrů dlouhý okruh kolem bydliště. Tohoto seniora u televize nebo láhve piva nenajdete!

Dal zabrat i Evě a Vaškovi

Populární hudební dvojice Eva a Vašek dostala od Josefa Krupy před časem zabrat. Chystali se na turné po USA a chtěli být ve formě. Vedle cvičení došlo i na změnu stravy. „Hlavně Vašek, on je trošku kulatější, potřeboval máknout. Doufám, že moje rady dodržuje a dál cvičí,“ usmívá se Krupa.

Líná mládež

Kulturistického nestora mrzí, že zájem o sportování mezi mládeží upadá, navrch má zábava a počítače. „Často se taky stane, že je nutí rodiče do něčeho, co nechtějí. A když už někoho vypipláte, v pubertě ztratí motivaci a sport jde stranou Ani školy v apelu na tělesnou kondici moc nepomáhají,“ míní Krupa.

„Cvičte každý den. V mládí nebo ve stáří, je to jedno. Vaše tělo vám poděkuje,“ apeliuje legenda, která si dává ráno na rozjezd 25 poctivých kliků.

Fit recept ala Krupa

Ráno začít pro zahřátí kliky, ale nešidit je. Poté se soustředit na cviky, které posilují břicho, což zabere zhruba hodinku. Kdo nenavštěvuje pravidelně posilovnu, může se k večeru doma věnovat cvičení s jednoručními činkám. A podobně jako Krupa si k cvičení pustit oblíbenou hudbu. Další pohybové aktivity během dne jsou pak na zvážení každého, kdo chce být fit. 

VIDEO: Marina Bedřichová (32) porazila zákeřnou obrnu: Tahle kráska měla skončit na vozíku!

Fotogalerie
9 fotografií