Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Gladiátor z Prostějova Jiří Procházka (27): Nenaplněná láska z něj udělala mistra světa

Autor: Ivan D. Hladík - 
19. května 2019
08:00

Původně nechtěl víc, než nedělat ostudu své přítelkyni. Její láska nevydržela, jeho láska ke sportu ano. Dnes je Jiří Procházka (27) nejlepším fitness modelem světa.

Skoro hollywoodský sen Jiřího Procházky (27) začal před deseti lety, kdy mu bylo sotva 17 let. „Měl jsem přítelkyni, která se věnovala modelingu. Byla opravdu krásná a já sem se vedle ní cítil jen jako hubený, nagelovaný ‚šamponek‘. Vypadal jsem spíš jako její kamarádka, než přítel,“ svěřil Procházka Blesku s tím, že právě to byl důvod, proč na sobě začal pracovat. „I tak jsme se po pár měsících rozešli. Zůstal mi ale sport, který jsem si zamiloval,“ řekl. K budoucím úspěchům ale nepřišel jen tak. „Za všechny může moje máma, od malička mě vedla ke sportu a podporovala mě, i když jako samoživitelka a švadlena nikdy neměla moc peněz,“ přiznal Procházka.

Jeden ze splněných snů – úspěch v zaoceánském Las Vegas v roce 2018. Jeden ze splněných snů – úspěch v zaoceánském Las Vegas v roce 2018. | Martin Pekárek, Petr Joura, archiv J. Procházky

Bodoval, kam přišel

Roky dřiny se nakonec vyplatily. V roce 2015 se stal Procházka nejlepším fitness modelem světa. Rok 2017 pro něj pak byl rokem splněných snů. „Kam jsem přišel, tam jsem vítězil. Ať už šlo o absolutní vítězství na soutěži RLS Prague Open nebo mistrovství světa v anglickém Margate Kent, kde jsem získal titul Mistra světa ve třech kategoriích a poté i titul Absolutního mistra světa.“ Loni se pak Procházka zúčastnil největší soutěže v americkém Las Vegas s názvem WBFF Worlds Las Vegas PRO. „Na pódiu jsem stál s lidmi, které obdivuji, a najednou jsme byli rivaly. Nakonec jsem 33 z nich porazil, jen dva mě předstihli. I tak jsem se stal třetím nejlepším muscle modelem na světě,“ dodal Procházka.

Jiří Procházka jako absolutní mistr světa v roce 2017 na soutěži v Anglii. Jiří Procházka jako absolutní mistr světa v roce 2017 na soutěži v Anglii. | Martin Pekárek, Petr Joura, archiv J. Procházky

Zkratka k úspěchu neexistuje

Dnes Procházka pomáhá dalším změnit životní styl, získat sebevědomí a správně pracovat na svém těle. „K úspěchu žádné zkratky neexistují, je to maraton, disciplína, odříkání...“ věří. „Já jsem díky sportu procestoval svět, viděl místa, o kterých se některým jen zdá. Několikrát potkal Arnolda Schwarzeneggera (71) a mnoho dalších ikon,“ vypočítal. „Všechno mělo svůj význam a nic bych neměnil,“ uzavřel Procházka. Momentálně se připravuje na soutěž profesionálů BAHAMAS PRO Show 2019, kde se utkají nejlepší profesionálové na světě v kategorii Muscle Model o trůn světové špičky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi