Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babička (103) si po „koronavirovém“ vězení užívá svobody: Žabí tetování i jízda na motorce

Autor: Darina Jíchová - 
20. srpna 2020
20:55

Americká babička Dorothy Pollacková (103) z Michiganu si umí užívat života, ukázala to po svém souboji s koronavirem. Nemoc se jí sice vyhnula, ale uvěznila ji v pečovatelském domě. Svoji znovu nabytou svobodu oslavila v tetovacím salónu, kde si nechala udělat úplně první „kérku“. Energická stařenka se nyní může pochlubit žábou na předloktí, v plánu má i seskok padákem, uvedl list Daily Mail.

Pollacková byla během pandemie několik měsíců zavřená v pečovatelském domě, na rozdíl od mnoha svých vrstevníků „utekla“ koronaviru a nenakazila se, nicméně se potýkala s těžkou depresí. „Poté, co jsem byla v koronavirovém vězení, jsem si řekla, že je čas znovu začít žít,“ vysvětlila svoje rozhodnutí nechat se otetovat. „Rozhodla jsem se, že tetování je skvělý začátek,“ řekla pro deník The Washington Post.

Po „koronavirovém“ vězení si Dorothy Pollacková (103) užívá svobody. Oslavila žabím tetováním a jízdou na motorce Po „koronavirovém“ vězení si Dorothy Pollacková (103) užívá svobody. Oslavila žabím tetováním a jízdou na motorce | Facebook Teresy Jonesové

Deprese během karantény

Když se restrikce konečně trochu uvolnily, vrátila se Dorothy domů. Když v červnu slavila narozeniny, šokovala rodinu a přátele tím, že by chtěla tetování. Předem už měla vybraný motiv – zelenou žábu. V srpnu ji partnerka jejího vnuka Teresa Jonesová doprovodila do salónu the Awol Custom Tattooing. „V domově byla nešťastná, byla v izolaci, nikdo nesměl na návštěvu a ona nikam nemohla. Nemohla do svého oblíbeného baru ani na hamburger s pivem,“ popsala Jonesová.

„Kvůli pandemii byla jen zavřená ve svém pokoji, hrozně těžce to nesla. Sestry se snažily, řekly nám, že má depresi, a společně jsme rozhodli, že ji vezmeme ven,“ zmínila Jonesová a dodala, že nepomáhaly ani telefonáty, protože Pollacková velmi špatně slyší.

„Je to nejstarší osoba, kterou jsem tetoval. Obvyklá varování, jestli si to nechce rozmyslet, aby toho nelitovala, až bude starší, byla zbytečná. Jehlu zvládla v pohodě, ani se neškubla,“ zhodnotil tater Ray Reasoner mladší.

Projela se na motorce a chce skočit padákem

„Bylo to vzrušující, před léty chtěl vnuk, abychom se spolu nechali tetovat, ale to jsem neudělala. Najednou jsem se rozhodla, že vlastně taky jedno tetování chci. Žábu, protože žáby mám ráda,“ sdělila reportérům CNN. Tetování ale nebyla jediná vzrušující věc a zážitek, které chce stařenka prožít. Na svém seznamu měla například i jízdu na motorce, když to tatér uviděl, zavolal svému otci, který má motorku Harley-Davidson.

Ray Reasoner starší se nad ničím nerozmýšlel a vzal Pollackovou na projížďku, stařenka má podle všeho nyní v plánu seskok padákem.

frantacizek ( 20. srpna 2020 23:04 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa