Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nákaza v zábavním parku: Cíl řady českých rodin řešil koronavirus, brigádník v izolaci

Autor: Mii - 
13. srpna 2020
16:25

Nákaza koronavirem se nevyhnula ani rodinnému parku Mirakulum ve středočeských Milovicích. Onemocněl jeden z brigádníků, který v areálu pracuje, jak potvrdil Blesk Zprávám majitel parku Jiří Antoš. Pracoval na parkovišti, takže s návštěvníky do styku nepřišel, dodal. Žádné další zaměstnance nenakazil a situace je již vyřešená.

K nákaze došlo na konci července. „Byl to brigádník z parkoviště, který nepřišel do styku s příliš velkým množstvím lidí,“ řekl Blesk Zprávám Antoš. Park podle něj reagoval velmi zodpovědně, do karantény umístil několik osob ještě předtím, než to nařídila hygiena. U nikoho dalšího se však nákaza covid-19 nepotvrdila.

Stejně hovoří středočeská hygienická stanice. „Byla uložena opatření obvyklá, to znamená izolace, než se vyléčil, poté nejbližší kontakty do karantény, což byla zejména rodina, takže on vlastně nepřišel s návštěvníky do styku,“ popsala pro Blesk Zprávy mluvčí středočeské hygieny Dana Šalamunová. „Žádná další pozitiva v souvislosti s Mirakulem teďko nemáme,“ dodala.

Park Mirakulum patří mezi největší atrakce Středočeského kraje. Jde o naučně-zábavní areál na ploše deseti hektarů, který nabízí řadu atrakcí především pro rodiny s dětmi – například lanové centrum nebo ohromný dřevěný hrad. Jeho obliba každým rokem roste.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa