Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Panika v Bílém domě: Trumpův osobní asistent má koronavirus. A co prezident?

Autor: ČTK - 
7. května 2020
18:07

U jednoho z osobních asistentů amerického prezidenta Donalda Trumpa byla potvrzena nákaza koronavirem. Ve čtvrtek o tom informovala televize CNN. Bílý dům zprávu potvrdil a uvedl, že Trump a také viceprezident Mike Pence měli test negativní a oba se těší dobrému zdraví.

Nakaženým je podle informací CNN jeden z příslušníků námořnictva, kteří jsou do Bílého domu přiděleni prezidentovi jako osobní asistenti. U muže se projevily symptomy ve středu, tedy den po prezidentově návštěvě Arizony. CNN s odkazem na své zdroje uvedla, že prezidenta zpráva znepokojila.

„Byli jsme informováni lékařskou službou Bílého domu, že člen ozbrojených sil Spojených států, který pracuje v areálu Bílého domu, měl pozitivní test na koronavirus,“ uvedl v prohlášení Hogan Gidley z tiskového odboru prezidentovy kanceláře.

Americká firma chce vyrábět 2 miliony rychlotestů

„Prezident a viceprezident následně podstoupili s negativním výsledkem test na virus a oba se těší skvělému zdraví,“ dodal.

Trump, Pence a jejich spolupracovníci jsou podle CNN testováni každý týden. K rozborům Bílý dům používá rychlotesty americké společnosti Abbott Laboratories, které výsledky poskytnou do 15 minut. Firma na svém webu uvádí, že nyní produkuje 50 000 těchto rychlotestů denně a má v plánu do června zvýšit měsíční výrobní kapacitu na dva miliony kusů.

slafa ( 13. května 2020 20:27 )

Amerika, home of brave and free? Doctor v Texasu popisuje situaci .https­://y­outu­.be/VS­nSmPGh­1Ac

mikes15 ( 8. května 2020 08:33 )

Už to trochu přeháníte Plesku. Trump musí řešit neřešitelné a není správné si z navíc dělat srandu. Ty rány Boží co na US dopadají to úplně stačí.

slafa ( 8. května 2020 01:02 )

Gates uz ma vakcinu pripravenou http­s://y­outu­.be/4S­Mb3Q_Y­_nA

jajas ( 7. května 2020 20:11 )

Jsem čekal, kdo mi to napíše. Oceňuji slovo "ošklivé"! To že měl za manželku Češku mi nepříjde zrovna zajímavé, a o nejsympatičtějším prezidentovi USA bych docela slušně pochyboval. Především proto, že má chování jako pr.a.se! Normální narcis!

jajas ( 7. května 2020 20:08 )

No hlavně aby se ne.po.s.r.a.l.!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa