Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Je to Kim, nebo ne? KLDR ukázala dvojníka, tvrdí exposlankyně. Zuby jako důkaz

Autor: Darina Jíchová - 
7. května 2020
06:15

Diktátor Severní Korey Kim Čong-un se po 3 třech týdnech absence s úsměvem objevil na veřejnosti, aby utišil spekulace o své smrti. Po internetu se ale stále šíří různé zvěsti o tom, co stálo za jeho zmizením. S divokou teorií přišla britská exposlankyně Louise Menschová, která na svém twitteru uvedla, že muž, který se o víkendu ukázal na otevření továrny na hnojiva, nebyl Kim, ale jeho dvojník, informoval list Daily Mail.

Na snímcích z továrny nedaleko severokorejské metropole Pchjongjang vypadá vůdce KLDR naprosto zdravě. Nic nenasvědčuje tomu, že by po domnělé operaci srdce upadl do kómatu, jak se rovněž psalo. Podle Menschové se však vůbec nejednalo o Kima, ale o jeho dvojníka, exposlankyně na svém twitteru sdílela i několik fotografií, které mají její teorii potvrzovat. Odkazuje hlavně na Kimovy uši a zuby.

Vůdce KLDR Kim Čong-un je naživu! Zúčastnil se otevření továrny, oznámili Korejci Vůdce KLDR Kim Čong-un je naživu! Zúčastnil se otevření továrny, oznámili Korejci | Reuters

Amatérští detektivové na sociálních sítích poznamenali, že je to obvyklá taktika diktátorů, dvojníka měli Adolf Hitler, Josif Stalin i Saddám Husajn. Nicméně analytici doplnili, že porovnávané Kimovy fotky jsou dost staré a některé očividně počítačově upravené, aby podporovaly hypotézu o dvojníkovi.

Exposlankyně: Dvojníka poznala podle zubů

„Zuby, horní ret a další. Jsou totálně odlišné. Podívejte se na ty tesáky, jestli musíte,“ uvedla politička ve svém tweetu. Nicméně fotka z otevření továrny na hnojiva, kterou sdílela Menschová, viditelně prošla fotoshopem. Kim na ní má křivé zuby, přední se zdá být ulomený. Na originálních snímcích, které zveřejnila státní agentura KCNA, má Kim normální chrup.

„To prostě není jedna a táž osoba. Chvilku jsem si myslela, že jsou moje informace mylné, ale nejsou,“ pokračovala Menschová na twitteru. „Nevím, jestli je to pro nás dobré, nebo ne,“ doplnila politička, následně své tweety ale smazala. Není však sama, kdo zastává teorii o dvojníkovi. Řada uživatelů sociálních sítích porovnává Kimovy nejnovější fotky se staršími.

Experti teorii o dvojníkovi nepřijímají

Odborníci upozorňují, že nějaké změny na Kimovi jsou patrné, zvláště když se vedle sebe položí fotka ze současnosti a snímek před 10 lety. Za proměnou je ale podle nich jeho nezdravý životní styl, který se na něm podepsal, nejen co se nárůstu váhy týče. Vůdce KLDR je těžký kuřák, rád popíjí silné víno a holduje tučnému jídlu.

Snímky z továrny podrobně analyzovali američtí experti, zaměřovali se hlavně na záhadnou tečku na Kimově pravém zápěstí. S odkazem na přední kardiochirurgy uvedli, že by mohla pocházet z operace srdce. Tento týden zdroj z jihokorejského prezidentského paláce oznámil, že Kim vůbec žádnou operaci nepodstoupil.

 Zatím nejsou žádné důkazy, které by zprávy o zákroku potvrzovaly, nebo vyvracely. „Nyní se k tomu nebudu vyjadřovat. Řekneme o tom něco, až přijde vhodný čas,“ reagoval na znovu objevení Kima na veřejnosti americký prezident Donald Trump.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

AVATAR ( 8. května 2020 10:40 )

AVATAR ( 8. května 2020 10:38 )

dietr ( 8. května 2020 06:40 )

Uvidíme, jestli na oslavu svátku práce nenechal vyvraždit aspoň půl rodiny, tak je to dvojník.

jajas ( 7. května 2020 21:09 )

Číňani jsou si dost podobní. A ti tlustí už úplně! A hlavně mají stejné hadry.....

monhtik ( 7. května 2020 16:59 )

Zuby jsou u každé osoby na snímcích jiné. A je tu ještě jedna odlišnost, muž na snímku vlevo má nad pravým okem něco jako jizvu. Směřuje zdola šikmo nahoru a konči ještě nad pravým okem. Na druhém snímku je rovněž patrné něco jako jizva, ale jednak směřuje shora šikmo dolů, a je jakoby posunuta doleva a nekonči ještě nad pravým okem jako na levém snímku, ale pokračuje nad nosem a a jde až k levému oku. Takže těžko jde o jednu a tutéž osobu.

Zobrazit celou diskusi