Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„To je konec, miluji vás.“ Dojemný dopis na rozloučenou rodina nedostane, muž popsal úklid po obětech koronaviru

Autor: rc - 
4. května 2020
22:52

Pomoci v boji proti koronaviru se rozhodl Joseph McKay, který nastoupil do nemocnice v Londýně jako uklízeč. Mladík jinak pracuje u filmu. Teď každý den uklízí postele po obětech nákazy. Ve stolku s osobními věcmi dokonce našel i dojemný dopis na rozloučenou. Ovšem ten se nikdy nedostane do rukou těch, jimž byl adresován. Kvůli riziku nákazy musel být spálen.

Joseph Mckay pracoval u filmu, ovšem kvůli úderu pandemie koronaviru dočasně přišel o práci. Proto se rozhodl, že přijme nabídku agentury a nastoupí jako pomocná síla do nemocnice. „Již dva dny pracuji jako uklízeč v nemocnici v severním Londýně,“ napsal na svůj účet na sociální síti Facebook před čtyřmi týdny a přidal fotografii, na níž je v roušce a ochranném obleku.

Joseph uklízí také na odděleních vyhrazených pro nakažené novým typem koronaviru. Byl odhodlaný pomáhat, netušil však, s čím vším se bude muset vypořádat. „Toto je vybavení, které nosím, když jdu na oddělení, kde je Covid. Včera jsem byl na oddělení, když jsem zaslechl lékaře, který mluvil s pacienty, jimž říkal, že se jejich stav v posledních dvanácti hodinách zhoršil tak moc, že nemohou nic víc dělat a že by měli kontaktovat své rodiny,“ dodal v příspěvku s tím, že se každý den setkává s úmrtími pacientů. „Kdybyste jen mohli slyšet zvuk, jak lidé na těchto odděleních doslova lapají po dechu,“ popsal realitu, s níž se každý den potýká.

Každý den vidí, jak tam zdravotníci odvážejí těla zesnulých. „Úklidový pokoje je blízko márnice, kde často vidím zdravotníky, jak tlačí nosítka, která jsou zakrytá, a vím, že pod tím prostěradlem je někdo další, kdo ztratil život,“ napsal v článku pro britský deník Metro. Popsal, že se mnohdy setká s nemocným, jehož stav na první pohled není vážný, a druhý den zjistí, že zemřel a uklízí po něm věci. 

„Jednou jsem šel vyklidit skříňky a našel jsem knihu s dopisem uvnitř. Ten napsal zesnulý pacient pro svou rodinu. Jednoduše v něm stálo, myslím, že to je konec, miluji vás. Smutný fakt je, že jeho rodina ten dopis nikdy neuvidí, protože to musíme spálit,“ uvedl pro Metro s tím, že věci po infikovaných se likvidují, aby se zabránilo dalšímu šíření nákazy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Lubomír Babáček ( 5. května 2020 02:12 )

Ve stolku s osobními věcmi dokonce našel i dojemný dopis na rozloučenou. Ovšem ten se nikdy nedostane do rukou těch, jimž byl adresován. Kvůli riziku nákazy musel být spálen.
Co na to říct? Více již tu debilní snahu dělat z lidí blbce není možné akceptovat. Nemohl by se ten pitomý kus papíru jednoduše a snadno vydezinfikovat? Už to na mně působí, jako že jsme naivní, pitomé ovce a také tak s námi jednají. Celý svět se zničeho nic zahalil do roušek a u nás specielně navíc ještě pod plexištíty. Pohled na ty trapné a směšné moderátory v naší televizi, kteří vypadají, jako chemičtí vědci je ve světě opravdu k popukání. Je to celé moc divné, něco ošklivého se blíží a tohle má být nejspíš snaha k odpoutání pozornosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa