Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smrt sanitářky (†59) z Thomayerky. Koronavirem se nakazila v nemocnici, tvrdí známý!

Autor: diz - 
4. května 2020
05:00

Jako o obětavé a pracovité kolegyni hovořil o nedávno zesnulé sanitářce (†59) Thomayerovy nemocnice její ředitel Zdeněk Beneš. Žena trpěla těžkým zápalem plic, jemuž neprospěla ani nákaza covid-19. Ačkoliv o tom, kde se žena nakazila, lze jen spekulovat a nemocnice tvrdí, že udělala vše pro to, aby šíření viru zamezila, známý sanitářky má jasno: „Kde by se nakazila jinde, než v nemocnici?“ řekl pro Blesk.cz.

Úmrtí sanitářky, která pracovala na plicní klinice, nastalo bohužel s koncem měsíce dubna. S velkou pravděpodobností podlehla na následky těžkého zápalu plic. „Byla rovněž pozitivní na onemocnění covid-19, ale příčinná souvislost s úmrtím nebyla prokázána,“ sdělil pro Blesk.cz mluvčí nemocnice Petr Sulek.

Podle něho není vyloučené, že se žena koronavirem nakazila mimo prostory nemocnice. Pozitivní na nemoc jsou totiž i její syn a manžel. „Všichni zaměstnanci uvedené kliniky, kde pracovala sanitářka, jsou dosud covid-19 negativní,“ dodal Sulek. Podle rodinného známého, který si přeje zůstat v anonymitě, to však nepřipadá moc v úvahu.

Starala se o taxikáře?

Poprvé byla v karanténě 14 dní tehdy, kdy nemocnice přijala taxikáře,“ uvedl známý sanitářky pro Blesk.cz. Dnes již celé republice dobře známého taxikáře Roberta (53) nemocnice původně léčila na zápal plic, než se u něj prokázal koronavirus. Pravděpodobně skrz něj se potom nákaza koronavirem rozšířila mezi další personál nemocnice.

Kde by se nakazila jinde, než v nemocnici?“ uvádí známý. „Jezdila jen do práce a z práce. Okolo půl páté vyjížděla, manžel pro ni jezdil, aby byli přesně v sedm doma.“ V prvém sledu, když měla přijít do kontaktu s nakaženým taxikářem, se u ní onemocnění covid-19 neprokázalo. „Testy trvaly pět dní a byly negativní. Nikam mezitím nechodila. Pak nastoupila znovu do práce, kde se nakazila, a pak to dopadlo, jak to dopadlo. Její manžel se synem jsou teď taky pozitivní na koronavirus.“

Slova, která Blesk.cz poskytl ředitel nemocnice Zdeněk Beneš, v mnoha směrech korespondují s tímto tvrzením. „Musím říci, že šlo o obětavou a pracovitou kolegyni, která přistupovala ke své práci zodpovědně. Chtěl bych za sebe i za všechny zdravotníky z Thomayerovy nemocnice vyjádřit celé rodině hlubokou a upřímnou soustrast,“ vzkázal prostřednictvím Blesk.cz ředitel nemocnice Zdeněk Beneš.

Druhá tragická ztráta

Na konci března zasáhla celou Thomayerovu nemocnici zpráva o zesnulé sestřičce Věře (†47) z Říčan, která pečovala o nakaženého taxikáře na JIPce. Zdeněk Beneš již dříve pro Blesk.cz prozradil, že mu svojí obětavostí zachránila život. „Málokdo si dnes uvědomuje jednu podstatnou věc, a sice tu, že to byla právě tato sestřička, která svou obětavostí a prací zachránila život vysoce infekčnímu a polymorbidnímu pacientovi – taxikáři, který vážil 180 kg,“ řekl Beneš.

Zatímco sestřička Věra zemřela 29. března, a rovněž u ní byla potvrzena nákaza koronavirem, v případě sanitářky k úmrtí došlo prakticky o měsíc později. Média se o jejím skonu dozvěděla 29. dubna. V případě obou úmrtí se spekulovalo o vlivu koronaviru na jejich zdraví. U sestřičky soudní pitva prokázala náhlé úmrtí. U sanitářky je nejspíš na vině těžký zápal plic.

viteli ( 4. května 2020 10:18 )

No to je safra rozdíl, když zaměstnanec nemocnice zemře na covid19 nebo na vlastní zápal plic s kovidem19. Že se šéfík nestydí takhle manipulovat s lidmi i po smrti kvůli prachům.

holahej ( 4. května 2020 09:24 )

Ředitel zatlouká, protože chce odvrátit výplatu odškodnění pozůstalým rodinám.

Jolanda ( 4. května 2020 08:29 )

Ředitel Thomayerky stále zatlouká, že plicní doktorka pochybila, když taxikáře odmítla testovat a nechala vysoce nakažlivého pacienta 4 dny bez protiinfekčního režimu a tím se rozšířila nákaza po Thomayerce jak po personálu tak po pacientech. Stále se snaží jak u sestry Věrky tak u sanitářky a dalším nakaženém personálu vytvářet falešný dojem, že se nakazili vně nemocnice. Tyhle lži jsou trapné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa