Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Schillerová s vlasy září, „zarostlé“ političky popsaly boj s účesy. Maláčové kadeřník chybí

Autor: Jakub Veinlich - 
23. dubna 2020
05:10

Kadeřnictví zavřená, ministryni financí ale účes stále drží. Nad upraveností šéfky státní kasy se baví už několikátý den lidé na sociálních sítích. Alena Schillerová (za ANO) ale odmítá, že by pokoutně využívala služeb kadeřníků, kteří mají mít zavřeno. Jak zvládají své narostlé „hřívy“ ostatní političky? Blesk Zprávám vylíčily své trable Jana Maláčová (ČSSD), Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a další. A co jejich kolegové politici?

Ministryně financí se podle mnohých buď minula povoláním, nebo využívá „podpultových“ služeb kadeřníků. V minulých dnech totiž měla nápadně upravené vlasy, což zavdalo podezření, že si s jejich úpravou nechala pomoct od odborníků. V neděli se navíc fotila v ulici, kde sídlí známý „filmový“ kadeřnický salon Oskar.

To prý byla náhoda. Je pravda, že v ulici jsou byty, které využívají i někteří ministři. „Přijďte se podívat... Nebo raději ne. Každé ráno běhám po bytě s natáčkami, které jsem si koupila, než vypukla pandemie,“ dušovala se Schillerová.

„Já bych chtěl poprosit paní ministryni, aby všem ženám a jejich manželům a přítelům sdělila, jak se upravit tak krásně doma bez kadeřníka, a teď se omlouvám všem kadeřníkům, protože když to paní ministryně řekne, tak asi přijdou o práci,“ vyzval Schillerovou v úterý místopředseda KDU-ČSL Ondřej Benešík.

Schillerová reagovala pro Blesk Zprávy s tím, že patří ke generaci žen, které si umějí vypomoct sami. „Děkuji za komplimenty směrem k mému účesu. Vážím si jich o to více, protože si vlasy upravuji jako všichni ostatní už několik týdnů docela sama. Patřím ke generaci, která je na svépomoc v osobní vizáži zvyklá. Co se týče fotky na ulici vedle salonu Oskar, je to jen shoda okolností. Salón je samozřejmě na základě vládního nařízení uzavřen,“ napsala Schillerová Blesk Zprávám.

Sami kadeřníci ale i jejich klienti mohou mít ve vládním nařízení pořádný zmatek. Ani sám ministr zdravotnictví Adam Vojtěch totiž pořádně netušil, zda mohou „vlasoví mágové“ pracovat alespoň mimo salóny. „Obecně je zakázáno poskytovat tuto službu,” tvrdil ministr ještě v pondělí, aby v úterý otočil. „To mimořádné opatření je psáno na provozovny, kde je ta činnost obecně zakázána,” připustil.

Zároveň ale důrazně nedoporučil, aby kadeřnice za někým domů chodily. Doma je prý stejné riziko nákazy jako v provozovně. Ani omluvou však již nezabránil další opoziční kritice, že si vláda neumí pohlídat výklad svých nařízení, která v souvislosti s koronavirem vydá. Kauza účesu Aleny Schillerové, která má dle svých slov na každé fotce na instagramu jiný odstín jen kvůli tomu, že ji fotí za různého světla, však vyvolala i otázku, jak to dělají jiné političky a politici se svými účesy.

Maláčová: Kadeřník mi chybí, ale hlavní je zdraví

Ani ministryně Jana Maláčová (ČSSD) podle svých slov nevyužívá žádného kadeřníka. „V nouzovém stavu mi kadeřník chybí. Nejdůležitější je ale zdraví, takže se držím vládních nařízení a žádné hurá akce po domácích kadeřnictvích nepodnikám,“ řekla ministryně Blesk Zprávám.

V diáři už má prý Maláčová zaškrtnuté dny, kdy zkrášlujících služeb využije. „Na svého kadeřníka a kosmetičku už se těším. Termíny na konec května mám zamluvené,“ doplnila.

Dostálová nakoupila šampony

Podobné problémy řeší také další vládní kolegyně. Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO)  si vlasy podle svých slov doma také barví. Žádné služby si domů neobjednává.

„Mám stejné problémy jako většina žen v ČR. Zatím si pomáhám color šampony. Zdraví především, pak vlasy,“ razí heslo Dostálová.

Němcová: Moc slavně to nezvládám

Bývalá šéfka Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová nosí stejně jako její zmiňované kolegyně dlouhé vlasy. Doba bez kadeřníka ji i tak trápí.

„Jsem kadeřníkem sama sobě, moc slavně to nezvládám,“ přiznala Němcová sebekriticky. „Nemám ‚domácího kadeřníka‘. Kadeřnictví bych otevřela hned,“ těší se na rozvolnění režimu bývalá knihovnice a jedna ze tří poslankyň ODS.

Černochová: Jakou fenečku mám udělat?

Její kolegyně z ODS Jana Černochová si například dělala na facebooku se staženými vlasy do culíku legraci, „jakou fenečku ze sebe od pondělí udělám?“. Reagovala tak na fakt, že kadeřnictví sice musí být i nadále zavřená, střih je ale povolený ve psích salónech.

Zavřené salóny donutily k objevování zkrašlovacích metod také poslankyni a místopředsedkyni hnutí STAN Věru Kovářovou.

Jak ale řekla Blesk Zprávám, víc než vlasy ji trápí dorůstající nehty. „Koupila jsem si kulmofén, protože mi delší vlasy vůbec nedrží,“ líčí Kovářová, která je známá svým kratším setřihem. „Zatím se to dá vydržet. Pokud by se (salóny) otevřely dříve, myslím, že by to uvítali všichni. Horší je to s nehty,“ otevřela další problémovou oblast poslankyně.

Pekarová Adamová: Bojuji každé ráno

Stejný problém jako Kovářová řeší také předsedkyně TOP 09. I ona si totiž „pěstuje“ krátký sestřih a na něm je dorůstání vidět víc než na delších vlasech. „Každé ráno bojuju s čím dál hůře zvládatelnými vlasy, protože krátké vlasy je třeba střihat každý měsíc, což teď samozřejmě nejde,“ popsala své každodenní martyrium Markéta Pekarová Adamová.

Domů si ale podle svých slov ani ona kadeřníka nevolala. A to nejen kvůli riziku nákazy. „Jak známo ani ministři se moc neshodnou, jak se to se zákazem jejich činnosti má. A nerada bych kohokoliv vystavila riziku, že si na něj zaklekne nějaký horlivý úředník,“ naráží na praktiky některých zaměstnanců státu. 

I Pekarová se těší na to, až bude moct svou havraní hřívu zkrátit. „Stejně jako nám zákazníkům scházejí kadeřnice a kadeřníci, chybíme my jim, protože krachují, mnozí jsou už teď v existenčních problémech, z nichž se budou složitě dostávat,“ obává se jediná předsedkyně parlamentní strany.

Video  Jak dlouho se dá zvládat karanténa a kdo si v ní libuje? Psycholog doporučuje „informační dietu“  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Konečná: Z donucení najdu odvahu

Cesty do Bruselu sice zrušit musela, ale vlasy i tak krotit potřebují. Koronavirová krize dost možná donutí komunistickou europoslankyni Kateřinu Konečnou ke změně image. I ona má spíše kratší vlasy, a tak přemýšlí nad delší variantou.

„Otevření kadeřnictví bych uvítala asi jako většina žen. Řeším to tím, že možná z donucení najdu odvahu nechat si narůst trochu delší vlasy a objevuji svět barev v drogeriích,“ bere s nadsázkou současnou situaci místopředsedkyně KSČM.

A vlasy podle svých slov neřeší jen u sebe, ale také u svého pětiletého syna Šimona. „Ukázalo se, že naštěstí funguje strojek, se kterým to zvládnou i jeho sestřenice,“ vyřešila situaci Konečná.

Vondráček se ani neholí 

Jenže ženy v tom nejsou samy. I muži totiž potřebují upravit zevnějšek. Například šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO) na to jde ale od lesa. Zvolil metodu hokejistů, kteří se nestříhají a neholí většinou například po dobu hokejového šampionátu. Svou neupravenou tvář odhalil nakrátko například ve středu ve Sněmovně, když se potřeboval napít.

„Je to taková připomínka, v jakém žijeme čase. Po dobu nouzového stavu se neholím,“ reagoval. Jeho čas se přiblíží dost možná dřív než čas nedočkavých dam. Zatímco nouzový stav má totiž skončit nejspíš už 30. dubna, kadeřnictví by se podle zatím platného „jízdního řádu“ rozvolňování mohla otevřít až 25. května.

„Pokud někomu opravdu připadám ostříhaný, tak je to proto, že jsem se ostříhal sám. Já jsem se v neděli večer ostříhal vlastními nůžkami před zrcadlem doma a vím, že na to nemohu být moc pyšný, ale jenom aby bylo zřejmé, že jsem nebyl v kontaktu s žádným kadeřníkem a že i když ten výsledek může někomu připadat spíš jako oškubaný tenisák, tak je to pouze mou vlastní rukou,“ žertoval na adresu své ostříhané hlavy ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Jeho stranický kolega a šéf poslaneckého klubu Jan Chvojka zas podle svých slov přemýšlí, zda nechat vlasy dlouhé, „nebo manželka nabízí mašinku“.

janissss ( 24. dubna 2020 00:43 )

Má krásný střih. Vystačí si sama. Na internete je možnost koupit kvalitní barvy na vlasy. I kdyby ji dělala kadeřnice není problém, když ji dělala doma.

dajanca ( 24. dubna 2020 00:08 )

Základem všeho je dobrý střih vlasů. Za 2 měsíce zase tolik vlasy neporostou. Nabarvit si vlasy taky mnoho žen dokáže. Že se tady neřeší, kdo stříhá chlapy, když mají pořád stejný účes.

PPP150W ( 23. dubna 2020 22:53 )

Teď jste to vyřešil po soudružsku. Ken nevím, proč máte potřebu neustále někoho urážet.

PPP150W ( 23. dubna 2020 22:50 )

Omyl? A to říká kdo? Profesionální vizážista, kadeřník? O co větší váhu mají vaše slova oproti mým? Máte argument? Jak jsem již psal. Moje paní má podobný střih vlasů jako paní Borhyová, takže o péči o ně něco vím, ale to je jedno. Žvatlejte si co je libo.

PPP150W ( 23. dubna 2020 22:35 )

Vy mně fakt bavíte, jak děláte nemlich to samý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa