Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Srdceryvné foto: Boj o život hned po narození! Třítýdenní holčička se nakazila koronavirem

Autor: rc - 
22. dubna 2020
11:18

Peyton Maguireová byla na světě teprve tři týdny a už sváděla boj o holé přežití. Holčička skončila v nemocnici, protože onemocněla zákeřným koronavirem! Peyton se tak stala dosud nejmladším pacientem testovaným pozitivně na covid-19 ve Skotsku.

Tracy Maguireová přivedla na svět svou malou dcerku Peyton císařským řezem. Novorozenou holčičku si však moc dlouho neužila. Malá Peyton se nakazila novým typem koronaviru covid-19. O dramatu se žena svěřila BBC a také Mirroru.

Tracy si pamatuje moment, kdy lékaři prováděli výtěr z nosu jejího třítýdenního miminka, aby mohli provést test. Pro britskou BBC řekla, že jde o jednu z nejhorších věcí, jakou kdy viděla. „To bylo poprvé, co jsem viděla slzy svého děťátka. Držela jsem ji, plakala jsem a snažila jsem se, abychom obě tu situaci unesly,“ popsala.

„Poslední věc, kterou chcete slyšet, když zvednete telefon, je, že vaše dítě má koronavirus. Nemohla jsem spát, bylo to těžké. Bylo to hrozně těžké,“ popsala chvíli, kdy se dozvěděla zdrcující zprávu.

Malá Peyton místo toho, aby vrněla v náručí maminky, ležela na nemocničním lůžku připojená k hadičkám ve skotské Univerzitní nemocnici Wishaw. 

Zatímco počty nemocných po celém Skotsku stoupaly, jí se podařilo přesvědčit lékaře, aby ji u malé ponechali. Miminko dostávalo steroidy, které měly posílit jeho plíce. A nakonec se dokázalo uzdravit!

Tracy a Peyton byly podle BBC v pondělí propuštěny a mohly se připojit k natěšenému tátovi Adrianovi, který si mohl svoje děťátko konečně zase pochovat. Tracy dodala pro Mirror, že by si celý tým zdravotníků, který pečoval o její dceru, zasloužil medaili. „Nemůžu jim dost poděkovat,“ řekla šťastná maminka.

aeraluna ( 22. dubna 2020 13:25 )

Svezeme se s všeobecným šílenstvím a uveřejníme náš rodinný blábol (podotýkám nečetla jsem ho) - však ono to něco hodí a bude na plíny. Co mi na tom přijde ultrasměšné je, že se uvedou celá jména a ksichty rodičovstva, ale mimino, které vypadá jako dalších 99 ze sta, má na očích pásku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa