Oproti kurzarbeitu z našich končin nepracují Britové v podpůrném programu vůbec; stát jim dá 80 % mzdy do limitu 78 tisíc Kč za měsíc, což je průměrný plat v zemi. „Po pečlivém zvážení všech možností jsme se rozhodli poslat část personálu na nucenou dovolenou s balíčkem podpory,“ potvrdil mluvčí společnosti Victoria Beckham s. r. o., která spadá pod impérium DB Ventures jejího fotbalového manžela Davida Beckhama (44). Zbylých 20 % výplaty jim prý firma uhradí.

Podle deníku Daily Mail jde o třicet zaměstnanců z marketingu a z aktuálně zavřené prodejny v Londýně. Přes internet značka prodává dál a uvádí, že pětinu z tržeb daruje potravinovým bankám.

Hříšné výdaje

Za dva měsíce by návrhářka mohla stát žádat až o 4,7 milionu Kč. To může stát nejdražší kousek z její sbírky kabelek kultovní značky Hermès Birkin, která má prý až desetinásobnou hodnotu! Místo toho jen o něco menší sumu nedávno Beckhamovi utratili za oslavu 21. narozenin syna Brooklyna, píše Daily Mail.

O nedávném pořízení luxusního bytu na Floridě za půl miliardy korun nemluvě...

Tvrdá palba

Značka Victoria Beckham od založení roku 2008 nikdy nebyla v zisku, poslední dobou prodělává přes 300 milionů korun ročně. Sama šéfka teď podle deníku Sun nepobírá plat. Rozhodně ale nestrádá, jmění manželů Beckhamových se odhaduje na 10,5 miliardy Kč. „Takhle odsávat peníze daňových poplatníků, když to vůbec nepotřebuje? Sorry, ale zvracím z ní! “ rozčílil se břitký televizní glosátor Piers Morgan. „Je to krajně politováníhodný krok,“ přisadil si poslanec Tom Hunt.

VIDEO: Jak vypadat jako Victoria Beckhamová? 

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadat jako Victoria Beckhamová? Youtube.com/vogue

Fotogalerie
36 fotografií