Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mluvčí České pošty pro Blesk: Co dělat, když zruší vaší poštu?

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
20. června 2023
15:31
Autor: Pavlína Horáková, simao - 
20. června 2023
14:35

Rušení 300 poboček České pošty provázelo silné ohlasy a diskuze. „Vyvolalo to vlnu nevole. Asi žádný občan, žádný starosta dobrovolně nepřijde a neřekne: Prosím vás zrušte tu mojí pobočku, to bych si hrozně přál. Tak to určitě není. Ty reakce napřed byly odmítavé. Vysvětlovali jsme, proč jsme se rozhodli právě k tomuto kroku. Ta aktuální fáze již není o tom, jestli se ty pobočky zruší a nebo které konkrétně, ten seznam už je definitivní, ale spíš je to o těch praktických radách, o těch praktických typech, jakým způsobem vyřizovat své poštovní služby po 1. červenci, tzn. v ten moment, kdy budeme mít 2900 provozoven a těch 300 bude zrušených,“ uvedl v Epicentru na Blesk.cz mluvčí České pošty Vitík.

Jak mají lidé postupovat, pokud je jejich pobočka zrušena? Vitík odkázal na web https://www.ceskaposta.cz/zmeny. „Jsou tam veškeré jak ty praktické rady, tak i informace o konkrétních pobočkách, tzn. kdy se ta vaše pobočka ruší, kdy bude mít naposledy otevřeno, jak se tam konkrétně ukládají dopisy, balíky. Dnes už ty dopisy, které by vám šly na tu rušenou pobočku, jsou ukládány na té nástupnické. Od 23. června se stejným způsobem budou ukládat balíky. Už se pomalu ten provoz přesunuje na ty nástupnické pobočky,“ poznamenal mluvčí.

Vedle informací on-line jsou však i jiné možnosti, jak se o změnách včas dozvědět. „Chápeme, že ne všichni vládnou internetem, takže na rušených pobočkách rozdáváme letáky, kde jsou přesně informace, kde naleznete svoji novou poštu. Lidé také v těch spádových oblastech, kde se ruší pošty, dostávají do svých domovních, poštovních stránek právě informace o tom, že se vaše pobočka ruší, nebo že od 23. 6. Budou vaše balíky uloženy jinde,“  pokračuje Vitík.

„Co se týká ukládacích pošt, ty se mění automaticky na nástupnické. Pokud by vám samozřejmě pošta nevyhovovala z jakéhokoliv důvodu, tak se dá trvale změnit. Tzn. nejste vázáni na to, že pobočka A se ruší a nástupnická pobočka je B. Můžete si vybrat jakoukoliv. To samozřejmě probíhá přes formulář, ale je to poměrně jednoduché,“ dodal Vitík.

E M ( 20. června 2023 15:30 )

je tom jednoduché - nikdy už nevolit nikoho z pětikolky. Tedy nestopnou-li příští volby nebo přežijeme-li jejích válečné bubnování.

Uživatel_296885 ( 20. června 2023 15:03 )

Můj dědeček se narodil v roce 1910 a vyprávěl, že doručovatel pošty v Rakousku-Uhersku docházel v Praze se zásilkami 2x nebo 3x denně.
Jste trapní, Vaše služby se zhoršují. Lidé si najdou jiné dodavatele svých zásilek!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa