Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vysílali jsme: Stíhání Jakeše a spol. po 30 letech. Proč to má smysl?

Ředitelka Platformy evropské paměti a svědomí Neela Winkelmann-Heyrovská byla hostem pořadu Epicentrum vysílaného 4. 12. 2019. Vpravo moderátorka Markéta Volfová.
 (Autor: archiv Blesku)
Autor: Markéta Volfová - 
4. prosince 2019
14:45

Trojici bývalých komunistických funkcionářů od minulého týdne vyšetřuje policie za zneužití pravomoci – kvůli používání střelných zbraní na hranicích tehdejšího Československa. Má stíhání Miloše Jakeše, Lubomíra Štrougala a Vratislava Vajnara 30 let po pádu komunismu ještě smysl? Téma Epicentra, hostem byla ředitelka Platformy evropské paměti a svědomí Neela Winkelmann-Heyrovská. 

sorgedoktor ( 4. prosince 2019 17:23 )

Tadfy se ro vsem diskutujiicim jevi jako nebetycnY nesmysl.Myslim, ze maji pravdu..

donypan ( 4. prosince 2019 17:20 )

Každý normální člověk věděl,že když půjde přes hranici na západ mimo hraniční přechod,tak ho bud chtí,nebo se mu to povede,ale taky ho mohuo zastřelit.Stím musel každý počítat.To nebyl problém Jakeše,ale jejich.Bylo by zajímavé kdyby se všichmi příbuzní spojili a podali žalobu na Havla za oběti jeho amnestie.O to se ,ale nesmí mluvit.Andreji vydrž do voleb,to se potom budou divit.

MY_CHCEME_BABISE ( 4. prosince 2019 16:31 )

Trapné ubožaci 👎🤮

Citronel ( 4. prosince 2019 15:29 )

Byla studená válka,my PS jsme nemohli někoho pustit za hranice,kde by mohl třeba vyzradit systém naší obrany a v budoucnu ho třeba zneužít.To samé jsme do země nemohli pustit nějaké záškodníky.Nyní se opět mluví o znovuzavedení hranice a to jako ten kdo by jí hlídal,ten by měl vetřelcům nadávat,nebo na ně plivat.To se někdo musí hodně nudit,když chce soudit ty dědečky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa