Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Týden v Epicentru: Novotného pomník, kritika StarDance i mýty o antikoncepci

Autor: Bohuslav Štěpánek - 
30. listopadu 2019
06:30

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) prý postaví ve čtvrti pomník vlasovcům, ať se to Rusku líbí, nebo ne. Filmový kritik Kamil Fila zase obhajoval, proč zkritizoval StarDance a především moderátora Marka Ebena. A od gynekologa Tomáše Faita jsme se dozvěděli novinky o antikoncepci a nejčastějších mýtech kolem ní. Takový byl týden v Epicentru Blesku.

„Jsem šílenec, je mi všechno jedno a udělám si, co budu chtít,“ řekl ve středu ve studiu Epicentra Blesku starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). O stavbě pomníku vlasovcům si prý Řeporyje rozhodnou samy. „Jestli si myslí nějakej támhle pitomej velvyslanec, že nás tady bude cvičit... Já nesnáším, když na mě někdo vyvíjí tlak,“ dodal.

Video  Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) a jeho vzkaz Rusku k pomníku vlasovcům. 
Video se připravuje ...

Maloměšťáctví a mlsný kocour

Kritik Kamil Fila označil taneční soutěž StarDance za maloměšťáckou, až buržoazní záležitost, která patří do minulých dob a Marka Ebena kvůli jeho údajně sexistickým výrokům za mlsného kocoura, který se ohlíží. „Moment, kdy tanečnice vysvětluje svýmu partnerovi, jak se má správně postavit, zatnout hýžďový sval a sáhne mu na ten zadek a Marek Eben k tomu říká ‚to bych si taky nechal líbit‘. A vy si říkáte: Proč nám to sděluje?“ popsal Fila.

Video  Filmový kritik Kamil Fila o moderátorovi StarDance Marku Ebenovi. 
Video se připravuje ...

Veterinářka Markéta Bosáková si myslí, že povinné čipování psů má smysl hlavně pro snadnější dohledání ztracených psů, ale proti nelegálním množírnám příliš nezabere. Neexistuje totiž nad nimi žádný dozor. „Většina štěňat, u kterých je podezření, že pocházejí z nějaké množírny, ať už v Čechách nebo v zahraničí, tak se s čipovanými jedinci nesetkáváme," uvedla ve čtvrtek zvěrolékařka. 

Video  Veterinářka Markéta Bosáková k čipování psů z množíren. 
Video se připravuje ...

Celých 20 procent žen bez ochrany? Alarmující!

To, že se dnes zhruba 20 procent žen a dívek při sexu nijak nechrání, považuje gynekolog Tomáš Fait z motolské fakultní nemocnice za alarmující. Když lékaři mluví o antikoncepci, většina lidí se podle něj domnívá, že myslí pilulky, přitom jde o to, aby se lidé chránili jakkoliv. „V americké společnosti, která je z pohledu našeho, evropského, strašně prudérní, tak tam používají daleko častěji kondomy, nebo jiné bariérové metody,“ porovnal lékař. Vyvrátil také nejčastější mýty o antikoncepci.

Video  Gynekolog Tomáš Fait o antikoncepci. 
Video se připravuje ...

Celé díly Epicentra si prohlédněte zde:

Video  Starosta Řeporyjí Novotný: „Jsem šílenec a všechno je mi jedno.“  - Blesk TV
Video se připravuje ...
Video  Fila o kritice StarDance: „Nejsem proti Ebenovi zaujatý, o televizních pořadech už jsem psal“  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video
Video  Čipovat staršího psa? „Má to smysl,“ říká veterinářka  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...
Video  Epicentrum: V Česku klesá spotřeba antikoncepce, mohou za to mýty?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

dobryclovek ( 30. listopadu 2019 11:18 )

cenzura prahy blesku běží!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa