Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„ODS chybí zvlhčovač kalhotek,“ říká Langer. A vzpomněl, jak mu byl Babiš na svatbě

Video se připravuje ...
Autor: vei, simao - 
27. června 2019
05:01

S Andrejem Babišem se prý v minulosti přátelil, současný premiér mu byl dokonce i na svatbě, když si bral svou partnerku Markétu. Dnes už to neplatí, s Babišem prý mají zcela rozdílné světy. Ivan Langer (52), který v pořadu Epicentrum mluvil o všem možném včetně nastřelování vlasů, z vrcholné politiky zmizel před 10 lety. Sám sebe však označuje jako typ člověka, který je „homo politicus“. Zůstává řadovým členem ODS v Olomouci, politický comeback do vyšších funkcí však prý nechystá. Na jaře mu přitom nevyšla kandidatura do regionální rady Olomouckého kraje.

Advokát a glosátor politického dění Ivan Langer se cítí vším možným. „Advokát určitě, glosátor také, snad člověk, který vydává knihy, nemyslí si, že je spisovatel a básník, ale píše, potom je otec rodiny, zakladatel soukromé vysoké školy, vzdělávacího think tanku, který slaví 20 let a má několikero filantropických projektů. Je to člověk, který se nenudí a neumí se nudit,“ řekl o sobě s úsměvem v pořadu Epicentrum exministr vnitra Ivan Langer, někdejší korunní princ ODS.

ODS bez „zvlhčovače kalhotek“

Současný růst preferencí ODS považuje za nadějný, v roce 2013 při pádu vlády Petra Nečase dle něj však došlo na „státní převrat“, který vynesl do čela Andreje Babiše (ANO).

Langer ale věří, že předseda ODS Petr Fiala může být člověkem, který jednoho dne bude sestavovat vládu a prosazovat program ODS. „Toužím a přeji si, aby Petr Fiala byl osobou, která sestavuje vládu,“ říká Langer. Návrat ke 30 procentům však nevidí momentálně jako úplně reálný, ODS navíc dle něj musí přidat, což není jen o předsedovi, podotýká Langer.

„Musí být někdo schopen promluvit tak, aby holkám vlhly kalhotky a kluci si nadšením trhali trička a říkali: Jo, to je cíl, kam jdeme, za který jsme ochotní bojovat,“ dodává exministr s tím, že v současné ODS takového „zvlhčovače kalhotek a trhače trik“ zatím nevidí. A podotýká, že takový Mirek Topolánek by byl podle Langera „tisíckrát, možná milionkrát“ lepší prezident než Miloš Zeman

Langer: Chtějí mě popravit, rozčtvrtit, upálit...

O své přezdívce „Íčko“ říká, že do očí mu tak nikdo neříká, ale čas od času se objevuje třeba na sociálních sítích. „Zejména tehdy, když končí argumenty, když už ten dotyčný nemá, čím by polemizoval s mými argumenty, tak nakonec řekne: Vždyť jste přece to Íčko, ten mafián, co jste s tím (Františkem) Mrázkem se potkával, což je, řekl bych, vrchol českého spin doktorismu. Je to příběh o tom, že jsem měl být ve spojení s někým, koho jsem nikdy v životě neviděl, nemluvil s ním, nepotkal se a přesto vznikl virtuální obraz, se kterým se potýkám dodnes,“ tvrdí Langer.

Za „virtuální příběh“ považuje i kauzu Vidkun, kdy byl v roce 2015 dokonce policií zadržen a vyslýchán kvůli podezření na údajnou korupci. „Já si umím představit, že mnohým lidem jsem nepohodlný, že možná jsem symbolem té staré doby, takže je potřeba je zničit, pošpinit, poplivat, zavřít, popravit, rozčtvrtit, upálit, ale toto je zlý příběh o zneužití moci jednak policií a státního zastupitelství, který zasáhl spoustu nevinných lidí, a já věřím, že se pravda jednoho dne ukáže,“ říká dnes Langer.

S Babišem na svatbě

„Íčko vypálené na čele“ dle něj však možná bude existovat „na věky věků“ a Langer míní, že nese těžké mediální břímě. Langer vzpomněl také na to, že mu Andrej Babiš kdysi dal nabídku k přestupu do barev hnutí ANO. Není však prý „splachovací kariérista“. 

Právě Babiš byl Langerovi dokonce na svatbě. „Byl pozván, přišel, protože jsme se v té době přátelili, znali, rodiny se potkávaly, takže přišel na svatbu, dlouho se nezdržel, ale byl tam a pak odešel. Je už to skoro 20 let. Andrej Babiš se tuze proměnil, a nebo se postupem času ukázalo, co jsem tehdy neviděl. Naše dva světy jsou naprosto nesouměřitelné, neslučitelné,“ dodává Langer.

narozky2019 ( 28. června 2019 09:31 )

Evka4

Evka4 ( 27. června 2019 16:47 )

Namyšlená vobluda s napíchanými a vypelichanými vlasy.Fuj tajxl.

Evka4 ( 27. června 2019 16:44 )

Fuj, je to odporný oplzlý trapák, ošklivý jak opičí p-r-d-e-l.Vůbec by se svou minulostí neměl vylézat na světlo boží.

loft ( 27. června 2019 16:21 )

Hodně BLBÉ PŘIROVNÁNÍ !!

Actimel ( 27. června 2019 13:32 )

..nic víc neumíte než jen "trestně stíhaný"...ale neodsouzený a nesouzený...

http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=um3c­PbOXU98

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa