Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kateřina Jacques svlékla šaty a pózovala ve Stromovce: Pak se vrhla do jezírka pro kachny

Autor: všm - 
22. března 2019
12:33

Kdysi „zelená“ poslankyně Kateřina Bursíková Jacques, dnes členka Liberálně ekologické strany, dokazuje, že má k přírodě opravdu blízko. Tentokrát nikoli volebním programem, ale odvážným skokem do jezírka pro kachny v pražské Stromovce. A to rovnou bez plavek takříkajíc „na Evu“. Na plavání v chladných březnových teplotách došlo v rámci sportovního tréninku na Mezinárodní den vody, který připadá na 22. 3. Parťáka jí dělal mimo jiné Štěpán Rusňák, ředitel pražské lodní společnosti Prezidentské plavby, který zveřejnil na sociální síti i fotky.

Nudistické plavání bylo součástí tzv. boot campu, tedy intenzivního 6týdenního cvičení. O co jde? Skupinka sportovců se schází zhruba třikrát týdně v ranních hodinách, během tréninku kombinují silové a dynamické úkony. Na fotografiích, které se objevily na sociálních sítích, je tak vidět Kateřina Bursíková při běhu, dělání kliků na chodníku i protahování. 

K Mezinárodnímu dni vody se skupinka nadšenců ale rozhodla cvičení trochu ozvláštnit. A to skokem do jednoho z jezer v pražském parku Stromovka. Odložili tak všechny svršky - včetně manželky exministra Martina Bursíka - a ponořili se do vody.

Šlo přitom docela o výzvu - nejen že se teploty v hlavním městě v ranních hodinách pohybovaly kolem nuly, tamní jezero navíc neoplývá vyloženě čistotou. Není totiž určené primárně k plavání, i když ho v parných letních dnech někteří Pražané k osvěžení skutečně využívají. Jinak je ale královstvím vodního ptactva. 

Bursíková Jacques: Šetřeme vodou

„Dnes je mezinárodní Den vody! Psychologie člověka už je taková, že si hodnotu čehokoliv uvědomíme nejvíc až ve chvíli, kdy to ztrácíme. Když jsem byla dítě, žila jsem s pocitem, že je voda něco zcela samozřejmého. Dneska už víme, že vodu ztrácíme a zažíváme sucha, která jsme do té doby nepoznali,“ upozornila na Facebooku Bursíková. 

„Nedostatek vody souvisí s klimatickou změnou i závislostí na fosilních palivech. Tam je jedna z příčin problému, který je třeba řešit. Šetřeme pitnou vodou a nahraďme ji užitkovou všude, kde to lze. To je úkol pro každého z nás. Pojďme si vody vážit, pojďme ji chránit a šetřeme s ní,“ vyzvala Bursíkova manželka. Lidem popřála „krásné jaro a příjemné plavání“ a prozradila, že se do vody ve Stromovce ponořila po sedmé hodině ranní. 

Návrat do politiky?

Kateřinu Bursíkovou Jacques si většina běžných lidí spojí především s jejími „zelenými“ léty ve Sněmovně a s nešťastnými výroky ohledně biomasy v show Jana Krause. Poté se politička na nějakou dobu přemístila do Británie, kde absolvovala prestižní kuchařskou školu v Londýně, dnes je ředitelkou coworkingového a vzdělávacího centra ve Sněmovní 7.

Má přitom ambice se znovu vrátit do politiky. Jde do květnových voleb do Evropského parlamentu, její jméno se objevuje na 10. místě kandidátky „Starostové (STAN) s regionálními partnery a TOP 09“. Jeden neúspěšný boj o křeslo v Evropském parlamentu má přitom již za sebou - v roce 2014 byla na 5. místě kandidátky LES. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa