Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Třínohý kocourek Revenant povstal z mrtvých. V péči spolku se zotavuje a čeká na nový domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
15. června 2023
08:01

Revenanta, kocourka (asi 7 měsíců), který dostal jméno podle známého filmu Revenant: Zmrtvýchvstání, má v péči spolek Dočasky De De. Dostal se k nim v době, kdy byl skutečně už na pokraji smrti. Teď, po operaci, si zvyká na život v pohodlí, a vyhlíží nový domov.

Revi, jak kocourkovi zkráceně říká jeho dočasná opatrovatelka Alžběta Poláková Šmídová, žil v zahrádkářské kolonii v Sadské. Tahal za sebou zraněnou nohu a ocas, které měl zřejmě v důsledku nehody nebo úrazu už odumřelé, nekrotické. Spolek Dočasky De De zařídil jeho odchyt a léčbu na veterinární klinice IVET, kde mu levou zadní nohu a ocásek amputovali.

Alžběta Poláková Šmídová má kocourka u sebe doma v dočasné péči Alžběta Poláková Šmídová má kocourka u sebe doma v dočasné péči | Jana Ulrichová

Záchrana života

Spolek tak Revimu bez nadsázky zachránil život. Bez jejich pomoci by na ulici zemřel. „Noha byla odumřelá, visela jen za šlachu, stejně tak i ocas. V těle už měl obrovský zánět,“ popsala Alžběta, která má Revenanta u sebe doma v Hradištku už dva měsíce. Za tu dobu se dal krásně dohromady, jizvy se mu zahojily, podstoupil i kastraci. Je tak už připraven na nový život.

Normální život

Adopce Reviho nebude ale jednoduchá. Žil divoce na ulici, na přítomnost člověka a jeho péči si proto teprve zvyká. „Bude potřebovat ještě nějaký čas na to, aby si zvykl, že mu lidé neublíží,“ vysvětlila Alžběta s tím, že amputovaná noha a ocas ho nijak omezovat nebudou, bude vést normální, plnohodnotný život. „Je to jen estetický handicap. Naučí se chodit po třech, bude skákat a lézt po škrabadle, jako ostatní kočky,“ dodala. Vadit mu nebude ani další kočka v domácnosti, protože v kolonii, ze které pochází, byl na zvířecí společnost zvyklý.

Revi se teď zotavuje, podle dočaskářky povede plnohodnotý život Revi se teď zotavuje, podle dočaskářky povede plnohodnotý život | Jana Ulrichová

Záchrana za desetitisíce

Záchrana Reviho nebyla levná. Doposud vyšla na zhruba 35 000 korun. Tato částka ale není konečná. „Je potřeba s ním pracovat, určitě proto u nás zůstane ještě pár týdnů, možná měsíců. Žádné zákroky ho už ale nečekají, zbývá ho už jen naočkovat,“ řekla Alžběta. Zájemci, kteří by chtěli Revenanta podpořit a přispět na jeho léčbu a rekonvalescenci, najdou potřebné informace včetně čísla transparentního účtu na webu spolku https://www.docaskydede.cz/. Najdou tam i kontakt pro jeho případnou adopci.

Ramita ( 20. června 2023 22:57 )

Nemám slov, lidská nadřazenost a stálé upřednostňovaní člověka! Pořád si člověk bude myslet, že jeho život je ten nejcennější. To není pravda, na každém životě záleží.
Co kdyby takhle někdo mluvil o vašem dítěti například. To by se vám asi nelíbilo, že.

Alena Holoubkova ( 17. června 2023 17:44 )

Dobrý den a obrovské díky za záchranu kocourka, samozřejmě že má smysl zachránit zvířátko na pokraji smrtí, určitě se pro něj najde úžasný domov nebo zůstane u utulkove tety a dojde k virtuální adopci, budu se snažit být jednou z těch co přispívají. Kocourek je překrásný, má nádhernou barvu a úžasný výraz, vůbec nechápu, jak můžete napsat takovou pitomost, že jeho život nemá smysl?? Může to být klidně spoustu let, v což doufám.

luxardo ( 15. června 2023 09:49 )

Mám velice ráda zvířata, ale zachraňovat zvířátko na pokraji smrti když není záruka kdo se o něj bude starat je zvláštní. Může mi někdo vysvětlit v čem se mýlím ?

Zobrazit celou diskusi