Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

První majitel ji zavřel do kotce, druhý ji nezvládl. Najde Mejzi konečně správného pána?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
9. října 2022
05:25

Mejzi (1) je kříženka belgického ovčáka. Jako všichni zástupci tohoto plemene potřebuje hodně vyžití, pohybu a hlavně výcvik. Nic z toho bohužel dosud nepoznala. Spolek, který ji má teď v péči, proto pro ni hledá zkušené majitele.

Mejzi za svůj krátký život nic moc pěkného nezažila. Šla z ruky do ruky. První majitel, který ji měl pouze v kotci, ji daroval. „Dal ji jinému pánovi, který si myslel, že ji zvládne. Bohužel, ani on jí ale nedal to, co belgický ovčák malinois potřebuje, tedy hodně vyžití a aktivit. I on se jínakonec vzdal a předal ji naší dočaskářce,“ řekla Lenka Krbcová ze spolku Pes nejvěrnější přítel, který má nyní Mejzi ve své péči.

Mejzi je ke svému člověku trochu majetnická, měla by být proto v nové rodině zvířecím jedináčkem Mejzi je ke svému člověku trochu majetnická, měla by být proto v nové rodině zvířecím jedináčkem | Jana Ulrichová

Potřebuje výcvik

Belgický ovčák je specifický, když nemá dostatek aktivity, nudí se. „Vymýšlí blbiny, a to je pak velký průšvih. Může se stát, že místo sedačky najdete doma rozervaný nábytek,“ uvedla Lenka s tím, že to je i případ Mejzi. „Je to tryskomyš, se kterou se musí pracovat. V dočasné péči už zvládla základní povely, zkoušeli jsme ji na rukáv. Je potřeba s ní cvičit, chodit s ní na obrany, pak bude úplně šťastná,“ dodala.

Mejzi je krásná kříženka belgického ovčáka malinois Mejzi je krásná kříženka belgického ovčáka malinois | Jana Ulrichová

Je zvyklá na kotec

Mejzy by byla vhodná pro člověka, který má s belgickými ovčáky už zkušenosti. Je mladá, má potenciál k tomu se učit, hodila by se i do strážní služby. „Je to jeden z mála psů, u kterého bychom v případě adopce akceptovali kotec. Je na něj zvyklá, pobyt uvnitř domu nezvládá,“ řekla Lenka Krbcová s tím, že kotec ale musí být na zahradě u domu tak, aby byla Mejzi stále v kontaktu s majitelem. „Majitel se jí musí věnovat, nesmí tam být zavřená dvacet čtyři hodin denně sedm dní v týdnu,“ zdůraznila.

Může k větším dětem

Mejzi není agresívní, v přítomnosti svého pána je ale majetnická, proto by bylo nejlepší, kdyby byla v nové rodině zvířecím jedináčkem. S dětmi Mejzi nemá problém. „Doporučujeme ji ale spíše ke starším dětem, protože s ohledem na její temperament se může stát, že menší děti by mohla porazit nebo škrábnout,“ vysvětlila Lenka.

Mejzi je krásná kříženka belgického ovčáka malinois Mejzi je krásná kříženka belgického ovčáka malinois | Jana Ulrichová

Volejte dočaskářku

Mejzi je naprosto zdravá fenka, je kastrovaná, očkovaná, odčervená a čipovaná, takže do adopce může odejít okamžitě. Zájemci o ni ale musí počítat s tím, že spolek se bude zajímat o to, kam půjde, a v místě bydliště si udělá předadopční kontrolu. Zájemci o Mejzi mohou kontaktovat její dočaskářku Michaelu Zezulákovou telefonicky na čísle 776 881 772.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi