Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Policista z Vysočiny nechal svého psa zavřeného ve vedru v autě. Nebohý ovčák zemřel

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
29. června 2022
09:18

Otřesný případ uhynutí služebního psa Alexe vyšetřují policisté na Vysočině. Jejich kolega, kynolog, ho v parném dni nechal ve Žďáru nad Sázavou zavřeného v autě. Když se ke zvířeti dostali jeho kolegové, bylo už mrtvé. Policisté případ vyšetřují, na stole ho má už i Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Nešťastná událost se stala v pondělí odpoledne, kdy teploty atakovaly tropických třicet stupňů Celsia. Blesk tlapky na něj upozornili svědci, kteří se nebohému zvířeti pokoušeli pomoci, a kteří ještě ten den podávali i trestní oznámení.

V tomto autě služební pes uhynulo V tomto autě služební pes uhynulo | čtenář

Hledali majitele

Pes byl podle nich zavřený v autě delší dobu, podle některých až dvě hodiny. „Měl tam stažená zadní okénka zhruba o pět centimetrů,“ řekl reportérkám Michal Král, jehož sestra si čtyřletého německého ovčáka uvězněného v autě všimla mezi prvními. Snažila se najít majitele vozu, v domě, před nímž vůz parkoval, zvonila na všechny zvonky, nikdo se prý ale k autu nehlásil.

Veterinář už nepomohl

V té době už byl pes podle svědků zhroucený na zemi pod sedadly a ztrácel vědomí. „Sestra doběhla domů pro vodu a psa se snažila škvírou ochlazovat. Pes projevil známky života. Když přiběhla s další várkou vody, byl už ale mrtvý,“ popsal Michal Král. Teprve pak přišel kynolog, který psa nechal v autě zavřeného, a dorazila i policejní hlídka. Nebohého ovčáka převezli na veterinární kliniku, ani tam už ho ale nedokázali oživit.

Michal Král byl jedním z těch, kdo podali trestní oznámení Michal Král byl jedním z těch, kdo podali trestní oznámení | čtenář

Nařídili pitvu

Policejní mluvčí Dana Čírtková potvrdila, že se případem zabývají. Podle ní byl policista po službě, psa převážel ve svém volnu. „Nařídili jsme soudní pitvu psa, aby se stanovila přesná příčina uhynutí psa,“ řekla s tím, že podle výsledků pitvy pak stanoví další postup. Případ má už na stole i Generální inspekce bezpečnostních sborů. „O tomto případu víme, budeme se jím zabývat, ale nebudeme sdělovat v současné době bližší informace,“ uvedla pro Blesk tlapky Ivana Nguyenová. Nechtěla ani sdělit, jaký případný postih policistovi hrozí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Ramita ( 1. července 2022 00:56 )

Stačilo tak málo, nezapomenout, že v autě má psa!
Stačilo tak málo, prostě rozbít okno, kdyby tam bylo dítě tak to udělali!
Tak udělejte dobrý skutek a podepište petice za pokusy bez zvířat, po celém světě trpí miliardy zvířat, petice za konec krutých transportů, petice bez kožešin atd. je jich hodně. Váš hlas ve formě podpisů může udělat velkou změnu.
Když vidím jak v Asii a nejen tam je to po celém světě i u nás, krutě zabíjejí psi, kočky, želvy, krokodýli, hady, krávy, prasata, ptáky, tygry, luskouny, nosorožce, atd.. Tak, se ptám, kde se v člověku bere tolik krutosti a chamtivosti a jsem z toho zděšená, neboť člověk ví jaké je cítit bolest a utrpení, tak ho přeci nemá způsobovat těm nejslabším co se nemůžou bránit!

Jeden citát za vše:
„Dokud bude člověk nelítostně ničit živé bytosti nižších řádů, nepozná ani zdraví, ani mír. Dokud budou lidé zabíjet zvířata, budou se zabíjet navzájem. Kdo seje vraždu a bolest, nemůže sklízet radost a lásku.“ — Pythagoras starověký řecký matematik a filozof -585 - -495 př. n. l.

zelvik22 ( 29. června 2022 21:47 )

Lidé si naivně myslí, že 5 cm okýnka stačí, nestačí... Párkrát jsem se psy zůstala v autě a i když byla okýnka skoro všechna dole, tak dýchali jak splavení, jak auto stojí, vzduch se nehne. Kdo nemá vztah k zvířatům a nerozumí jim, neměl by si je pořázovat ani s nimi pracovat

zelvik22 ( 29. června 2022 21:45 )

moc hezky napsáno celou dobu si říkám totéž. Proč tam běhala s nějakou vodou sakra? Měla okamžité volat hasiče nebo policii!

49adrby ( 29. června 2022 16:48 )

Nebo mafián ze STAN

49adrby ( 29. června 2022 16:47 )

Zobrazit celou diskusi