Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Historicky první festival Blesk tlapek ovládl Vypich. Projekt podpořila Marta Kubišová

Aktualizováno -
4. června 2022
18:00
Autor: trm - 
4. června 2022
05:00

Největší festival pro psy a jejich páníčky má za sebou premiéru. Celou sobotu jsme s vámi strávili na pražském Vypichu zábavou, hrami a soutěžemi. Vzácným hostem byla milovnice zvířat Marta Kubišová, která projekt Blesk tlapky podpořila. Soutěžilo se o nejhezčího chlupáče, výtěžek tomboly jsme věnovali útulku U Šmudliny, který rozšiřuje své zázemí..

Festival odstartovalo slavnostní přestřižení pásky, o které se postaraly reportérky Blesk tlapek Jana Ulrichová a Kateřina Lang společně se šéfredaktorem Blesku Radkem Lainem.

A pak to začalo - na historicky první festival Blesk tlapek si našly cestu tisíce lidí! A zdaleka nejen z Prahy!  Až z Brna přijel za redaktorkami Blesk tlapek Kateřinou Lang a Janou Ulrichovou fanoušek, aby jim předal vlastnoručně malovaný obraz, květinu a malý dárek. „Děkuji za to, co pro psy děláte. Moc rádi vás sledujeme,“ řekl jim.

Až z Brna přijel fanoušek Blesk tlapek. Redaktorkám přivezl vlastnoručně malovaný obraz, květinu a dárek. Až z Brna přijel fanoušek Blesk tlapek. Redaktorkám přivezl vlastnoručně malovaný obraz, květinu a dárek. | Blesk:Foto : Czech News Center / Rusinova Maria

Součástí festivalu byla podpisová akce podpisová akce proti množírnám. Nezapojili se jen lidé, otisky tlapek přidávali na archy i psi. Boj proti množírnám podpořily i herečky Dana Morávková a Jaroslava Obermaierová a zpěvačky Marta Kubišová a Monika Absolonová.

Obrovský ohlas měla tombola, ve které si vylosovaní návštěvníci rozdělili hodnotné ceny, mimo jiné čističky vzduchu, sekačku, vouchery na nákupy pro psí parťáky, dárkové koše a mnoho dalšího. Výtěžek tomboly putuje útulku U Šmudliny na Tachovsku, se kterým Blesk tlapky od počátku spolupracují. Útulek chystá rozšíření zázemí - postaví úplně novou budovu pro psy i kočky.

Našli jsme psí šampiony! I mezi voříšky...

Desítky psů přihlásili jejich páníčci do soutěže O NEJKRÁSNĚJŠÍHO PSA BLESK TLAPEK. Mohli si tak vyzkoušet, jaké to je zúčastnit se psí výstavy. Vítězů bylo nakonec pět.

Další reportáže a informace o historicky prvním festivalu Blesk tlapek najdete v Nedělním Blesku, stejně tak v pondělním vydání Blesku i na našem webu Blesk.cz

Video  Historicky první festival Blesk tlapek: 48 tisíc pro Šmudlinu, adopce a stopka množírnám  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

velmiudiveny ( 5. června 2022 12:56 )

Každý rozumný,empatický člověk,pomůže rád zvířatům a bude to přínosnější,než pomáhat takovým,jako je valachia a jemu podobným.

valachia ( 5. června 2022 03:25 )

Serte na psy. Starejte se o lidi. Ti vaši čokli planetu nezachrání. ***.

apoho ( 4. června 2022 10:00 )

A proč tam nezařadili pořadatelé i program jak zvládnout neouhleduplné sousedy s nevychovanými psisky, kteří soustavně sužují život sousedům a širokému okolí?

Zobrazit celou diskusi