Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Buddy je nepopsaný list, nikdo ho nevychovával. Najde parťáka, který ho vše naučí?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
13. března 2022
05:00

Buddy (2), kříženec labradora, čeká na nový domov v útulku v Děčíně. Je mladý, akční, má celý život před sebou. Nepoznal ale nikdy žádnou výchovu, nic neumí a všechno, co se hýbe, uloví. Potřebuje proto člověka, který se mu bude hodně věnovat.

Buddy byl loni v srpnu nalezen v Kamenickém Šenově, kde se potuloval. Od té doby čeká v útulku na nový domov. Je to neřízená střela, chvíli nepostojí, zajímá ho všechno a všichni. „Ve vztahu k dospělým lidem je naprosto pohodový, evidentně se mu však nikdo nevěnoval, nemá žádnou výchovu, žádný výcvik. Bude proto potřebovat někoho, kdo s ním bude pracovat,“ řekla vedoucí útulku Eveline Jahelková.

Buddy je hezký kříženec retrívra Buddy je hezký kříženec retrívra | Jana Ulrichová

Skáče a loví

Buddy potřebuje nejen výchovu a výcvik, ale i řádně zabezpečený pozemek. „Je dobrý výškař, dvoumetrový plot ho nezastaví. Navíc je to lovec, má silný lovecký pud. K domácím zvířatům, kočkám, králíkům, ho proto nedoporučujeme,“ zdůraznila vedoucí. Dodala, že se nehodí ani k malým dětem.

K akčním lidem

Jinak je ale Buddy hravý a přátelský pes, který za pamlsky a hračky udělá cokoli. Potřebuje pouze pevné vedení, díky kterému dožene vše, co dosud ve výchově a výcviku zameškal. Zkušený majitel, který se mu bude pořádně věnovat, v něm najde skvělého parťáka. „Bude potřebovat akčního člověka,“ řekla vedoucí s tím, že vycvičitelný je každý pes, záleží jenom na člověku, jakým způsobem k tomu přistoupí a jakou má do toho chuť.

Buddy je akční, miluje pohyb a hry Buddy je akční, miluje pohyb a hry | Jana Ulrichová

Zdravý, kastrovaný

Buddy může odejít do nového domova okamžitě. Je naprosto zdravý, kastrovaný, umí chodit na vodítku, snese se s fenkami, s jinými psy má problém. Nemusí mít bezpodmínečně dům a zahradu, mohl by být i v bytě, ovšem za předpokladu, že se mu jeho majitel bude dostatečně věnovat a dopřeje mu dostatek pohybu a vyžití.

Buddy se nezastaví, když je v klidu, je to vzácný okamžik Buddy se nezastaví, když je v klidu, je to vzácný okamžik | Jana Ulrichová

Volejte, pište

Zájemci, kteří by se chtěli Buddyho ujmout a dát mu domov, mohou kontaktovat Městský útulek pro opuštěná a zatoulaná zvířata Děčín telefonicky na čísle 605 801 617 nebo mohou psát na  e-mail utulek@mmdecin.cz.

naidka ( 13. března 2022 09:32 )

Buddy vypadá dobře, divím se, že si ho za půl roku nikdo nevzal. Zřejmě je tam nějaké ALE, nakonec to dobře píší v článku a to je skoro u všech psů z útulku. Někteří psi (hlavně fenky) jsou novému majiteli vděční za nový domov, od nového pána se nehnou ani na krok, ale bohužel většina těchto psů je zrazená člověkem, tu zradu si nosí v sobě, nejde odnaučit a podle toho se projevují. Např. chudáky psy z divokých slovenských osad bych si nikdy nevzala - na netu je překupníci prodávají za 1 Kč - přesto, že je mi jich strašlivě líto.

Zobrazit celou diskusi