Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Třínohá Bety našla díky Blesk tlapkám domov. Nová rodina za ní urazila 450 kilometrů

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
8. října 2020
05:50

Šťastný konec má příběh třínohé kočky Betynky, která i se svými koťaty živořila na ulici. Naštěstí se jí ujal plzeňský spolek Fousky, v jehož dočasné péči se uzdravila a zotavila z podvýživy. Díky Blesk tlapkám má teď už i nový domov.

Čím vším si Bety prošla a jakým způsobem přišla o nohu, se už asi zjistit nepodaří. Když se jí ve Fouskách ujali, měla už ránu po amputaci přední nožky zahojenou. Zbyl jí jen pahýl, který jí překážel, proto musela podstoupit operaci. „Na pahýl došlapovala a ničila s tím páteř, proto jí byl zbytek nožičky chirurgicky odstraněn. Hodně se jí tím ulevilo,“ vysvětlila vedoucí spolku Fousky Libuše Pelikánová.

Díky péči spolku je z Bety krásná zdravá mazlivá kočka, které její handicap nijak nevadí Díky péči spolku je z Bety krásná zdravá mazlivá kočka, které její handicap nijak nevadí | Jana Ulrichová

Dlouhá cesta

Bety zvládla zákrok skvěle, proto hned po vyndání stehů mohla odejít do nového domova. Ten jí nabídla rodina, která pro ni vážila 450 kilometrů dlouhou cestu. Do Plzně si pro ni přijela až z Trojanovic v Beskydech.

Bety s vedoucí spolku Libuší Pelikánovou (vlevo) a novou majitelkou Kristýnou Jinderskou Bety s vedoucí spolku Libuší Pelikánovou (vlevo) a novou majitelkou Kristýnou Jinderskou | Jana Ulrichová

Bude osmá

„Jsme docela zachraňovatelé zvířat. Máme doma už sedm koček, všechny měly pohnuté osudy, některé jsme sebrali doslova hrobníkovi z lopaty. Máme doma velkou zahradu, kočky jsou ale domácí, rády spí v našich postelích,“ řekla Betynčina nová majitelka Kristýna Jinderská (26).

Přispěla na Koblížka

Reportáž o Bety jí prý hned zaujala. „Spolek znám, už jsem přispívala na Koblížka, o kterého se Fousky staraly. Když jsem si přečetla o Bety, o jejím pohnutém osudu, řekla jsme si, že to je přesně ta duše, která potřebuje domov,“ uvedla s tím, že kromě dalších koček ji u nich v Trojanovicích čeká i psí kamarád. „Doufám, že se jí bude u nás líbit,“ dodala s úsměvem.

Díky péči spolku je z Bety krásná zdravá mazlivá kočka, které její handicap nijak nevadí Díky péči spolku je z Bety krásná zdravá mazlivá kočka, které její handicap nijak nevadí | Jana Ulrichová

Chytla za srdce

Radost z této adopce neskrývala ani vedoucí spolku. „Jsme z toho nadšeni. Děkujeme Blesku a Blesk tlapkám za pomoc, a samozřejmě i nové rodině, že dala Betynce šanci. Nečekali jsme, že tak rychle chytí někoho za srdíčko,“ řekla Libuše Pelikánová.

Monikay ( 8. října 2020 10:11 )

jsou hodní lidé mezi námi a kočička se určitě bude mít skvěle a bude mít i kamarády

Zobrazit celou diskusi